Organizatorių archyvo nuotr.

Estetinis dantų protezavimas laminatėmis šiandien nėra naujovė. Odontologijoje jos plačiai naudojamos ne vieną dešimtmetį – tai minimaliai invazyvi procedūra, kurios metu plonos porceliano keramikos plokštelės, tvirtinamos ant dantų paviršiaus. Dantų laminatės efektyviai paslepia dantų estetinius trūkumus ir sukuria lygią ir švytinčią šypseną, todėl tai geras sprendimas, norint koreguoti dantų formą ir spalvą, siekiant sumažinti tarpus tarp dantų ir sprendžiant panašias estetines ir funkcines problemas.

Vis dėlto, dažnam pacientui tai yra procedūra, kuri vis dar kelia nemažai klausimų. Jeigu apie šį unikalų dantų atkūrimo metodą norite sužinoti daugiau, odontologijos klinikos „32:Balti“ specialistai atskleidžia svarbią informaciją apie dantų laminates:

1. Tai saugi procedūra, kuri tausoja natūralius dantų audinius.

Kalbant apie laminačių tvirtinimą ant dantų paviršiaus, nemažai žmonių nuogąstauja dėl to, ar procedūros metu dantys nebus pažeidžiami.

Iš tiesų, taikant šį metodą, dantys gali būti minimaliai šlifuojami – paveikiama apie 0,3 mm danties paviršiaus, todėl saugomas emalis ir nepažeidžiami danties audiniai. Taip pat šiuolaikinės technologijos tam tikrais atvejais leidžia laminates tvirtinti ir be šlifavimo: viskas priklauso nuo individualios klinikinės situacijos.

2. Dantų laminatės svarbios ne tik grožiui.

Kartais manoma, kad estetinis dantų protezavimas laminatėmis yra kosmetinė procedūra, aktuali tik norint padailinti šypseną. Tai nėra tiesa. Ši procedūra gali būti labai naudinga, jeigu dantys tapo pažeisti. Tai gali būti įskilimai, emalio įtrūkimai, nutrupėjimai. Net ir plika akimi nepastebimi pažeidimai gali tapti palankia terpe bakterijoms daugintis. Tai ilgainiui silpnina dantis, sukelia įvairias dantų ir dantenų ligas.

Dantyje atsiradusios bakterijos pažeidžia ne tik jo paviršių – ilgainiui jos pasiekia ir dantų šaknų kanalus, kur gali sukelti uždegimą. Situacijai komplikuojantis, reikalingi sudėtingesni gydymo metodai ir gresia danties netekimas. Laiku atliktas dantų estetinis protezavimas laminatėmis padeda išvengti šios skausmingos situacijos ir leidžia džiaugtis ne tik gražiais, bet ir apsaugotais dantimis.

3. Dantų laminačių gamybai naudojamos tik aukštos kokybės medžiagos.

Ant dantų pritvirtintos laminatės atrodo natūraliai ir nepriekaištingai. To paslaptis – jų gamybai pasitelkiama itin kokybiška, patvari ir estetiška porceliano keramika. Ji leidžia idealiai atkartoti natūralių dantų tekstūrą ir suteikia laminatėms tvirtumą bei atsparumą, todėl naujosios restauracijos ilgus metus atrodo taip pat puikiai kaip ir pirmąją dieną.

4. Dantų laminatės gaminamos individualiai.

Visoms estetinės procedūroms būtinas išskirtinis atidumas, kompetencija bei pasiruošimas. Dantų laminatės – ne išimtis. Kiekvienam pacientui dantų laminatės gaminamos individualiai, kad geriausiai atitiktų natūralią dantų anatomiją ir šypsenos estetiką.

5. Galite iš anksto pamatyti būsimą rezultatą.

Siekiant geriausio rezultato, laminatės turi tobulai derėti prie paciento veido bruožų, idealiai atkartoti natūralių dantų formą ir tekstūrą. Dėl šios priežasties klinikos „32:Balti“ pacientams teikiama skaitmeninio šypsenos dizaino paslauga. Pasirinkę šį metodą, galėsite savo būsimą šypseną pamatyti kompiuterio ekrane. Jeigu Jūsų netenkins planuojamas rezultatas, jį bus galima koreguoti, kad šimtu procentų atitiktų Jūsų lūkesčius!

Saugų ir efektyvų estetinį protezavimą dantų laminatėmis rasite 32:balti odontologijos klinikoje. Patyrusių odontologų komanda pasirūpins, kad Jūsų kelionė dailios šypsenos link būtų greita ir sklandi, o rezultatais džiaugtumėtės ilgus metus!

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: