Pexels.com archyvo nuotr.

Dėl fizinės veiklos trūkumo kenčia ne tik jūsų svoris, bet ir vidaus organai. Ką jau kalbėti apie kraujotakos sistemą – ji prastėja su kiekviena diena kai vengiate bent kiek pajudėti. Kardiologai įspėja apie labai skaudžias pasekmes, kurios gresia vengiantiems bet kokios fizinės veiklos. Širdis yra vienas pirmųjų vidaus organų, kuris kentės dėl jūsų prasto gyvenimo būdo. Net ir paprasčiausias širdies tyrimas echoskopu gali anksčiau laiko identifikuoti galimas problemas. Deja, kai kurie žmonės jų jau turi, tik dar nejaučia.

Širdies veiklos ir kraujotakos sistemos sutrikimai gali privesti prie nedarbingumo

Kardiologai pažymi, kad sutrikus širdies veiklai, gali sumažėti paciento darbingumas. Tyrimų metu galima nustatyti širdies patologijas, o svarbiausia – tuo pačiu galima nustatyti ir kraujagyslių ligas. Klinikose dabar siūlomi aukščiausiomis technologijomis paremti tyrimai, kurie nesunkiai identifikuoja visus galimus sveikatos pablogėjimą lemiančius faktorius.

Širdies tyrimai kiekvienam žmogui turėtų būti atliekam periodiškai, nes taip būtų padedam užkirsti kelią ligų plitimui. Taip pat būtų palengvinamas pats gydymas. Kai ligos nėra nustatomos kuo anksčiau, jos gali būti pažengusios tiek, jog tai jau bus galima pajusti patiems. Pavyzdžiui, aukštas kraujo spaudimas gali kamuoti nuolatos. Dėl jo gali sumažėti jūsų darbingumas.

Pabrėžiama, kad echoskopinio tyrimo metu naudojama įranga leidžia ištirti širdies veiklą iki menkiausių detalių. Pažangesnės technologijos netgi padeda matyti kraujo tekėjimą. Tad, ieškodami klinikos, būtinai pasidomėkite tiek pačiais gydytojais, tiek ir jų naudojama diagnostine įranga.

Iš anksto aptikę ligą, galbūt pajėgsite išvengti darbingumo sumažėjimo.

Kokie simptomai pasireiškia sergant širdies ir kraujotakos sistemos ligomis?

Pirmiausia reikia suprasti, kad kiekviena liga turi savų ypatumų. Taip pat kai kurios turi ir konkrečias atsiradimo priežastis. Kraujotakos ligos gali būti ne tik paveldimos, bet ir sukeliamos. Pavyzdžiui, kraujagyslių kalkėjimas gali būti sukeliamas rūkymo. Rūkymas apskritai trikdo kraujotaką – su kiekvienu dūmu jūsų kraujagyslės susiaurėja, o tuomet kraujas teka sunkiau. Tai sukelia kraujo nepratekėjimo tikimybę t.y. kraujagyslės gali užsikišti dažniau.

Jeigu yra sutrikusi kraujotaka, simptomai gali būti įvairūs. Kai žmogus visiškai neužsiima jokia fizine veikla, jos kūnas labiau reaguoja į oro temperatūros pokyčius. Pavyzdžiui, sergant kraujotakos ligomis gali pasireikšti šalčio bei karščio netoleravimas.

Netinkamas gyvenimo būdas sukelia širdies ir kraujotakos sistemos ligas, bet mažai žmonių apskritai tai nurašo būtent savo gyvenimo būdui. Kaip jau minėta, simptomų yra begalės ir kiekviena liga gali sukelti vis kitokius padarinius. Tad, jeigu jūs jau apskritai jaučiatės prastai, nėra ko laukti – būtina kreiptis į šeimos gydytoją. Būtent jis nustatys ar siųsti jus pas kardiologą širdies tyrimams ar kitoms procedūroms.

Turėkite galvoje, kad savo netinkamu gyvenimo būdu jūs smarkiai sukeliate pavojų savo sveikatai.

Užsakymo Nr. KMC210218

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: