Pexels.com archyvo nuotr.

Nosies deformacijos tikrai neprideda jokio grožio, tad nenuostabu, kad vis drąsiau žmonės kreipiasi į plastikos chirurgus dėl jos koregavimo. Nosies operacija gali būti atliekama siekiant pagerinti estetiką arba dėl rimtesnių priežasčių – siekiant pagerinti kvėpavimo funkciją ir spręsti kitas problemas. Plastikos chirurgai šiuo metu siūlo visas reikalingas operacijas, kurios užtikrins jūs nosies formos estetiką bei tinkamą kvėpavimo takų funkcijos veikimą.

Operacijų pasirinkimas ir esminiai skirtumai

Specialistai dažnai pabrėžia, kad yra skirtumas tarp nosies plastikos ir nosies pertvaros operacijų. Pirmasis atvejis reikalingas tam, kad būtų pagerinta nosies forma. Tai reiškia, kad esant estetikos problemoms, nosis koreguojama taip, kad ji atitiktų paciento lūkesčius. Pertvaros operacija įprastai reikalinga tam, kad būtų pagerinta bendra savijauta ir užtikrinama kvėpavimo funkcijos kokybė.

Pabrėžiama, kad nosies operacijos dažnai atliekamos tais atvejais, kuomet siekiama pašalinti knarkimo problemų sukeliamas pasekmes. Kai kurie žmonės nė nutuokia kodėl rytais jie atsikelia labai pavargę ir nepailsėję. Knarkimas gali būti priežastimis, kodėl miego kokybė sutrinka. Kai ji sutrinka, žmogus jaučiasi vangus, pavargęs. Tad, tokia operacija gali kardinaliai pakeisti jūsų savijautą.

Kaip bebūtų, nosies operacijos gali būti atliekamos kartu. Tai reiškia, kad vienos operacijos metu gali būti koreguojama nosies forma bei tuo pačiu atliekama pertvaros operacija. Tai yra žymiai naudingesnis pasirinkimas nei atliekant šias operacijas atskirai. Tuo labiau, tiek vienai, tiek ir kitai operacijai būdingas gana netrumpas sveikimo periodas.

Kas liečia kitas operacijas, pravartu žinoti, kad kai kuriais atvejais gali būti atliekamos riebalų nusiurbimo procedūros tuo pat metu, kai bus koreguojama jūsų nosies forma. Tai dažniausiai pasirenka pacientai, kurių veido estetiką gadina ne tik netaisyklingos nosies forma, bet ir aplink nosį susidarę menki riebaliniai sluoksniai. Tad, jeigu norite atrodyti jauniau, būtinai pasitarkite su plastikos chirurgu ar nebūtų galima tuo pat metu atlikti ir kitas veido korekcijas. Aišku, už kiekvieną papildomą paslaugą teks mokėti nustatytą kainą.

Kaip elgtis po nosies operacijos?

Po operacijos pacientai klinikose stebėjimui laikomi iki trijų parų. Per tą laiką siekiama įsitikinti, kad paciento sveikatai nėra pavojaus. Kai pacientas visiškai pabunda po anestezijos, ir kai gydytojas jau nusprendžia leisti jį namo, pateikiama visa reikalinga informacija apie sveikimo laikotarpį.

Gydytojai įspėja pacientą, kad jam kurį laiką nederėtų nešioti akinių. Taip pat bus nurodoma vengti bet kokių galimų traumų. Aišku, svarbiausia yra laikytis nurodymų nesilankyti kurį laiką baseinuose, pirtyse ir kitose vietose, kur nosis gali būti tiesiogiai paveikiama temperatūros šuolių bei kitų panašių faktorių. Kiek laiko vengti tam tikrų dalykų – atsakys chirurgas.

Taip pat svarbu priminti, kad sveikimo laikotarpis priklauso ir nuo operacijos mąsto. Jeigu atliekama nosies plastinė korekcija, tuomet sveikimas bus greitesnis. Jeigu atliekama tiek plastinė, tiek ir nosies pertvaros operacija, tuomet tikėtina, kad sveikimas truks ilgiau.

Rezultatai matomi ne pirmą dieną po operacijos

Pacientams reikia iš anksto žinoti, kad po operacijos vargu ar bus galima matyti kažkokius pokyčius. Išimtis taikoma tais atvejais, jeigu dėl nosies lūžio ji buvo kreiva – vos tik pašalinus tvarsčiu ir įtvarą bus matoma lygesnė nosis. Kas liečia kitus atvejus, chirurgai įspėja, kad iš pradžių teks sulaukti kol atslūgs patinimas. Tai gali trukti net kelias savaites. Dažniausiai po operacijos pacientai jaučia skausmą, bet jis gali būti slopinamas vaistais. Tiesiog, viską, ką turėsite žinoti po operacijos, sužinosite kai būsite išleidžiami iš klinikos.

Nosies operacijai užsiregistruokite Ficlinica svetainėje.

Užsakymo Nr. KMC210226

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: