ELTA Dainiaus Labučio nuotr.

JAV administracija mano, kad įvykių raida per artimiausius kelis mėnesius Ukrainos mūšio lauke bus labai svarbi bendroms gynybos pastangoms, todėl Kongresas turėtų paspartinti sprendimų dėl tolesnės paramos priėmimą.

Tai pareiškė Nacionalinės saugumo tarybos strateginės komunikacijos koordinatorius Johnas Kirby.

„Pora artimiausių mėnesių Ukrainai bus kritiškai svarbūs“, – sakė Baltųjų rūmų pareigūnas.

Jis pažymėjo, kad rusai ir toliau atakuoja Ukrainą dronų ir raketų ugnimi. Todėl Ukrainos vadovybė jau dabar yra priversta priimti sunkius sprendimus, kokius ginklus išeikvoti ir kokia amunicija šaudyti, o tai yra „siaubinga padėtis, kurioje atsiduria Ukrainos kariuomenė“.

Tuo pat metu Rusija ir toliau gauna karinę pagalbą iš Irano ir Šiaurės Korėjos. Be to, rusai patys pradėjo dronų ir kitų ginklų sistemų gamybą.

Šiame kontekste J. Kirby pažymėjo, kad JAV administracija nori, jog Ukraina „laimėtų šį karą“. Jis priminė prezidento Joje Bideno aiškiai išsakytus žodžius, kad Ukraina turi tapti klestinčia ir suverenia valstybe tarptautiniu mastu pripažintose sienose.

„Ir mes norime toliau teikti Ukrainai paramą, kurios jai reikia, kad ji galėtų pasiekti šių rezultatų“, – pabrėžė JAV administracijos pareigūnas.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, JAV Kongrese užsitęsė derybos dėl prezidento J. Bideno prašymo patvirtinti papildomą nacionalinio saugumo finansavimą, į kurį būtų įtraukta daugiau kaip 60 mlrd. dolerių parama Ukrainai.

Živilė Aleškaitienė (UKRINFORM)

Rekomenduojame

Naujienų agentūros ELTA informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "NAUJIENŲ AGENTŪRA ELTA" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: