Donaldas Trumpas EPA-ELTA nuotr

Antradienį pradėjusi veikti buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo kriptovaliutų platforma prekybą pradėjo nesėkmingai – pirkėją rado vos menka dalis rinkai pristatytų skaitmeninių žetonų.

Respublikonų partijos kandidatas į prezidentus rugsėjo viduryje paskelbė kartu su sūnumis ir kitais verslininkais pristatysiantis platformą „World Liberty Financial“.

Bendrovė pirkėjams pasiūlė maždaug 20 mlrd. skaitmeninių žetonų, kurių vieno vertė sudarė 1,5 cento, o bendra vertė siekė 300 mln. JAV dolerių, tačiau antradienį vakare jų buvo nupirkta vos trys procentai.

Žetonai gali būti naudojami kaip kriptovaliuta ir suteikia pirkėjams balso teisę sprendžiant su platformos valdymu susijusius klausimus.

Daugelis apžvalgininkų dėl prastų prekybos rezultatų kaltino technines problemas, kadangi pirmiau tą pačią dieną strigo bendrovės internetinės svetainės veikla.

„World Liberty Financial“ suteiks vartotojams galimybę tarpusavyje skolintis ir skolinti kriptovaliutą – tokią paslaugą jau dabar siūlo daugelis platformų, tokių kaip „Aave“.

Būdamas prezidentu D. Trumpas kriptovaliutą vadino afera, tačiau nuo to laiko savo poziciją kardinaliai pakeitė, pareikšdamas, kad jei lapkritį bus išrinktas, taps „probitkoininiu prezidentu“.

Jūras Barauskas (AFP)

Rekomenduojame

Naujienų agentūros ELTA informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "NAUJIENŲ AGENTŪRA ELTA" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: