instagram.com/tiphanyadams nuotr.

Tai yra vienas iš puikių įrodymų, jog neįgalumas negali tavęs sustabdyti siekti tikslų bei svajoti. O stiprybę gyventi gali suteikti paprastos smulkmenos.

Tiphany Adams dalinasi savo gyvenimo istorija ir įkvepia bei motyvuoja aplinkinius nepasiduoti. Patekusi į neįgalumo vežimėlį, ji nepalūžo ir savo svajonių siekė dar labiau. Ši moteris daugumai turėtų būti matyta per socialinius tinklus ar televiziją. Jos nuotraukos parodo pasakišką grožį, o nuostabios asmenukės sporto salėje įrodo, jog tikslų siekti privalai visada. Turėdama virš 100,000 sekėjų ,,Instagram“ paskyroje, Tiphany sulaukia daugybę palaikymo iš aplinkinių.

Jos raumenų neįmanoma nepastebėti, o šypsena tiesiog švyti iš džiaugsmo. Tiphany rasti gyvenimo tikslą per visą gydimosi procesą turėjo būti ganėtinai sunku, tačiau jos tai nesustabdė, ir dar nuožmiau kovojo su savo neįgalumu. Dabar ji yra puiki atletė ir kalbėtoja, kuri priverčia šypsotis visus.

Avarija

,,Paskutinis atsiminimas mašinoje buvo segantis saugos diržą bei traukiausi arčiau savo pečių“,- pasakoja Tiphany paskutinį prisiminimą prieš avariją. Šie veiksmai išgelbėjo jos gyvybę 2000 metais, kai nuo alkoholio apsvaigęs vairuotojas susidūrė su kita mašina, kurioje Tiphany buvo viena iš keleivių. Tuo metu jai buvo 17 metų, ir ji tą naktį patyrė daugybę praradimų.
22

instagram.com/tiphanyadams nuotr.

Tiphany Adams, jos draugės, ir kitoje mašinoje buvęs vairuotojas – pradžioje visi buvo paskelbti kaip mirę, tačiau vienas gelbėtojas išgirdo tylius garsus iš Tiphany. Po trijų savaičių komoje, Tiphany pabudo. Tuo metu tapti neįgaliai buvo mažas praradimas negu kitos gyvybės, kurios buvo paskelbtos žuvusiomis tą naktį. Jai buvo pranešta, jog jei ne saugos diržas, kurį ji užsisegė tuo metu – būtų žuvusi tai pat.

13

instagram.com/tiphanyadams nuotr.

Grįžimas į gyvenimą

Kai Tiphany ir jos šeima sužinojo, jog ji prarado galimybę vaikščioti, juos užplūdo įvairūs jausmai. ,,Mes negalime tau padėti, bet džiaugiames, jog išgyvenai“,- šeima kartojo vis šiuos žodžius, kai ji pabudo iš komos. Tiphany pasakoja, jog prieš šią avariją buvo pradėjusi tvarkytis savo gyvenimą. Planavo imtis aktorystės ir modelio darbo, tačiau viskas žlugo.

14

instagram.com/tiphanyadams nuotr.

Bet viską gerai apgalvojusi, ji suprato, jog tai stebuklingas išgyvenimas, kuris atsitiko ne be reikalo. Jautus didelę kaltę dėl išgyvenimo, draugių mirties ir potrauminį stresą, vėliau viskas atslūgo. Po septynerių metų šią traumą laikas apgydė. Tiphany prisimena vaikystę Kalifornijoje, kai pabėgti iš realybės pavykdavo su knygų skaitymu ir ėjimu į teatrą kartu su mokyklos draugais. ,,Dauguma žmonių atsimena įvykį visą gyvenimą, kuris užverčia visus planus. Bet tai buvo priešingybė – šis įvykis pastūmė mane dar labiau siekti savo tikslų.“,- pasakoja Tiphany.
15

instagram.com/tiphanyadams nuotr.

Po vidurinės mokyklos, toliau tęsė mokslus. Mokėsi vaikų vystymąsi ir psichologiją koledže. ,,Po šio įvykio, man reikėjo rasti būdų kaip užgožti šią traumą.‘‘, pasakoja Tiphany, ir dar pridėdama, jog sportas tai pat labai prisidėjo prie gydymosi proceso. Tai padėjo nukreipti emocijas kitur bei ji tapo kur kas stipresnė tiek fiziškai, tiek emociškai. Vežimėlį gavusi priėmė ne kaip priešą, o pagalbą, kuris padės sparčiau gydytis.

Tiphany Adams 2

instagram.com/tiphanyadams nuotr.

Stiprybė

Tiphany sėkmingai pradėjo sportuoti sporto salėje. Ten ją buvo galima rasti beveik kiekvieną dieną, kur dirbdavo su savo kūnu, darydavo įvairius viršutinių raumenų, kardio pratimus. Po tiek metų pertraukos, atrofavę raumenys pridėjo daug lėtumo, tad teko daug dirbti. Turėdama didelį norą sustiprėti, Tiphany sugebėdavo išlipti iš savo vežimėlio, ir atsigulti ant jogos kilimėlio be jokios pagalbos.

21

instagram.com/tiphanyadams nuotr.

Suderinus laiką tarp mokslo ir sporto, Tiphany pradėjo koučingo verslą. Ši verslumo idėja turėjo savo holistinį požiūrį į gerovę, ir kuris stengėsi atsižvelgti į sveiko žmogaus gyvenimo būdą. Pradedant nuo mitybos, fizinio aktyvumo iki streso mažinimo ir teisingo miego rėžimo. Taip Tiphany padėdavo savo klientams susikurti sveiką gyvenimą ir rodyti meilę sau. Šis verslas padėjo dar labiau sustiprėti ir džiaugtis gyvenimu tokiu, koks jis yra.

16

instagram.com/tiphanyadams nuotr.

Vėliau Tiphany pradėjo dalintis šia savo gyvenimo istorija bei pasakoti ją savo publikai televizijoje, gyvai socialiniuose tinkluose bei švietimo įstaigose. 2012 metais ji prisijungė prie realybės šou ,,Push Girls“. Šis šou orientavosi į keturias moterys, kurioms teko išgyventi paralyžių ir vaizdavo kokios yra jo pasekmės. Tai pat Tiphnay Adams pradėjo vesti viešas paskaitas vairuotojams, kurie buvo pagauti išgėrę ar vartoję narkotinių medžiagų vairuojant. Ir šiuo metu ji yra procese rašydama knygą, kuri paremta jos gyvenimo istorija.

17

instagram.com/tiphanyadams nuotr.

,,Aš visada stengiuosi pasidalinti šia istorija, įkvėpti ir skleisti šį pranešimą apie mane.“ Tiphany tikisi, jog jos ši istorija bei patirtis padės kitiems atsistoti ant kojų, ir pradėti po truputį konstruotį savo gyvenimą tokį, kokio norėjo.

Taip pat skaitykite: Instagram žvaigždė iš Rusijos – „Barbė – raumenų kalnas“ [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: