J. Bidenas EPA-ELTA nuotr.

Prezidentas Joe Bidenas trečiadienį Kalifornijoje vykusiame viešame lėšų rinkimo renginyje Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną pavadino „išprotėjusiu kalės vaiku“.

„Turime tokį išprotėjusį kalės vaiką kaip tas veikėjas Putinas ir kitus, ir visada turime nerimauti dėl branduolinio konflikto, tačiau egzistencinė grėsmė žmonijai yra klimatas“, – sakė J. Bidenas trumpoje kalboje San Fransiske vykusiame renginyje, kuriame dalyvavo nedidelė grupė žurnalistų.

2022 metų sausį J. Bidenas panašiai „kalės vaiku“ išvadino „Fox News“ žurnalistą.

J. Bidenas aštriai yra pasisakęs ir anksčiau, ypač kai jis Rusijos prezidentą, 2022 metais įsakiusį įsiveržti į Ukrainą, pavadino „skerdiku“ ir „karo nusikaltėliu“.

J. Bidenas sakė, kad JAV penktadienį paskelbs naujų griežtų sankcijų paketą Rusijai dėl opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno mirties kalėjime.

Lėšų rinkimo renginyje J. Bidenas taip pat užsipuolė savo tikėtiną varžovą lapkritį vyksiančiuose rinkimuose Donaldą Trumpą už tai, kad jis palygino savo teisines bėdas su A. Navalno likimu.

„Jei būčiau čia stovėjęs prieš 10-15 metų ir visa tai kalbėjęs, jūs visi manytumėte, kad mane reikia uždaryti [į psichiatrinę ligoninę]“, – sakė J. Bidenas.

Živilė Aleškaitienė (AFP)

Rekomenduojame

Naujienų agentūros ELTA informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "NAUJIENŲ AGENTŪRA ELTA" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: