K. Harris pavadino D. Trumpą fašistu. EPA-ELTA nuotr.

Kamala Harris trečiadienį pavadino Donaldą Trumpą fašistu ir perspėjo, kad jos varžovas JAV prezidento rinkimuose yra „vis nestabilesnis“.

Aštri demokratės kritika nuskambėjo tuo metu, kai ji transliuotojo CNN surengtame renginyje rinkimams svarbioje Pensilvanijos valstijoje atsakinėjo į rinkėjų klausimus apie D. Trumpo tinkamumą eiti pareigas ir praeityje išsakytas pastabas. Atkreipdama dėmesį į rinkėjų susirūpinimą įvairiais klausimais, viceprezidentė pareiškė: „Jiems taip pat rūpi mūsų demokratija ir tai, kad Jungtinių Valstijų prezidentu nebūtų žmogus, kuris žavisi diktatoriais ir yra fašistas.“

D. Trumpo politiniai instinktai jau prieš tai buvo tapę pagrindine diskusijų tema, kai jo personalo vadovas Johnas Kelly atskleidė, jog iš respublikono lūpų skambėjo liaupsės Adolfui Hitleriui ir jo kariuomenei Antrajame pasauliniame kare. Irako karo veteranas leidiniui „The New York Times“ sakė, kad D. Trumpas tvirtino, jog „Hitleris padarė ir gerų dalykų“, o vietoj JAV kariuomenės jis „nori tokių generolų, kokius turėjo Adolfas Hitleris“.

D. Trumpo varžovams reiškiant susirūpinimą dėl jo ryžto gerbti Amerikos demokratiją, J. Kelly taip pat pakartojo savo perspėjimą, kad jis mano, jog jo buvęs bosas „tikrai atitinka bendrą fašisto apibrėžtį“.

CNN renginyje K. Harris citavo daugybę buvusių D. Trumpo administracijos pareigūnų, įskaitant jo patarėją nacionalinio saugumo klausimais ir viceprezidentą, kurie yra įspėję, kad D. Trumpas neturėtų grįžti į Baltuosius rūmus.

„Jie yra aiškiai pasakę, kad jis demonstruoja panieką Jungtinių Valstijų Konstitucijai“, – kalbėjo K. Harris.

K. Harris pavadino D. Trumpą fašistu. EPA-ELTA nuotr.

„Aš manau, kad Donaldas Trumpas kelia pavojų Amerikos gerovei ir saugumui“, – pridūrė ji.

D. Trumpas į šiuos komentarus sureagavo rinkiminiame mitinge svyruojančioje Džordžijos valstijoje. Jis užsipuolė K. Harris dėl jos ekonominės politikos ir panaudojo savo frazę iš praeityje rodyto realybės šou „Mokinys“ (The Apprentice), paragindamas Duluto mieste susirinkusią minią pasakyti K. Harris: „Tu atleista!“

„Jūs turite atsistoti ir pasakyti Kamalai Harris – „Kamala, tu siaubingai atlikai savo darbą. Tu esi pati blogiausia. Dar niekada nėra buvę tokių kaip tu (…) Kamala, tu atleista. Eik lauk“, – pareiškė jis.

Lina Linkevičiūtė (AFP)

Rekomenduojame

Naujienų agentūros ELTA informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "NAUJIENŲ AGENTŪRA ELTA" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: