Organizatorių archyvo nuotr.

Kauno nekilnojamojo turto ekspertai pastebi pastaraisiais metais vis labiau įsivyraujančią, o šiemet – ypač sustiprėjusią tendenciją. Į miestą studijuoti atvykstantiems vaikams tėvai ieško ne būsto nuomai, o perka nedidelius butus – dažnai ir naujos statybos.

Naujos statybos būstų pardavimu Kaune užsiimančios agentūros „011“ vadovas Mantas Jaruševičius sako, kad tokius pokyčius paskatino pakilusios nuomos kainos ir atpigusios paskolos.

„Kaune nedidelį naujos statybos 50 kv. m butą su vienu miegamuoju, virtuve ir svetaine dabar galima įsigyti už maždaug 40–50 tūkst. eurų. Jei tokio buto nuoma kainuotų apie 300 eurų per mėnesį, tai įmokos bankui paprastai nebūna didesnės kaip 200 Eur už tą patį laikotarpį. Žmonės pasiskaičiuoja ir nenuostabu, kad daugelis renkasi pirkimo, o ne nuomos variantą“, – aiškino M. Jaruševičius.

Pasak jo, per šešerius metus – tiek kiek trunka bakalauro ir magistro studijos – išmokama apie trečdalį visos buto vertės, o ir turtas jau nuosavas.

„Tai kartu ir gera investicija, nes, pavyzdžiui, už indėlius dabar bankai palūkanų beveik nemoka. Ypač apsimoka tokius butus pirkti tiems tėvams, kurie turi ne vieną vaiką ir jie vėliau taip pat planuoja atvykti studijuoti į didmiestį“, – pastebėjo agentūros „011“ vadovas.

interjeras1

Dar vienas šių metų išskirtinumas, kalbant apie studentų būstus – tai, kad dabar juos domina ir butai atokesniuose miesto rajonuose, ne tik arčiau centro. Be to būstą šiandien galima įsirengti pigiau, tam yra pigesni prieškambario komplektai, pigesnės miegamojo, svetainės detalės ir net virtuviniai.

„Matyt patrauklios sąlygos įsigyti naują būstą vilioja ir tuos, kurie anksčiau apie tai būtų net negalvoję, o dabar domisi galimybėmis, bet ieško ekonomiškesnių variantų. Ko gero prisideda ir tai, kad dabar studentas ir automobilis jau yra beveik neatsiejami dalykai, o ir kuro kainos nedidelės, tad greitai pasiekti miesto centre vykstančias paskaitas jokių sunkumų nėra“, – apie pakitusį pirkėjų elgesį kalbėjo NT ekspertas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: