Pasaulis jautriai priima bet ką, kas susiję su rasine tematika. Visame pasaulyje nuskambėjęs judėjimas „Black lives matter“ paskatino pokyčius. Ne išimtis ir Holivudo kuriami superherojų filmai, kur kaip esame įpratę pagrindinius vaidmenis atlieka baltaodžiai aktoriai. Tai tapo savotiška tokių filmų stigma, tačiau Holivudas pribrendo naujiems pokyčiams. Naujai kuriamuose filmuose superherojus tokius kaip Supermenas, Geležinis žmogus, Kapitonas Amerika vaidins juodaodžiai aktoriai.

Šiuolaikiniame pasaulyje vis garsiau kalbama apie rasinę nelygybę įvairiuose srityse ir jos keliamas problemas mūsų socialiniame gyvenime. Ne išimtis ir Holivudo filmų industrija, kur afroamerikiečiai aktoriai retu atveju ekranuose pasirodo, kaip pagrindiniai filmų apie superherojus personažai, geriausiu atvejų pasiseka atlikti antraeilį vaidmenį. Holivudas turi savo stigmą, kad pagrindinius superherojų vaidmenis atlieka tik baltaodžiai aktoriai. Tai tarsi hierarchija ir išlaikytas tų aktorių pranašumas, kurio neturėtų būti, ypač remiantis kokios rasės tai aktorius. Tačiau Holivudas pranešė pasauliui, kad jau yra pribrendęs naujiems pokyčiams – tai reiškia, kad naujai režizuojamuose Marvel superherojų filmuose pagrindinius vaidmenis atliks juodaodžiai aktoriai.Verta paminėti ir tai, kad pastaruoju metu kuriama daugiau filmų apie moteris superherojes, ko taip pat ankščiau beveik nebuvo.

Marvel filmų mylėtojų mylėtojų laukia vienas didžiausių pokyčių – Kapitoną Ameriką įkūnys juodaodis aktorius Sam Wilson. Šis aktorius ankčiau yra įkunijęs išgalvotą „Falcon“ (Sakalas) personažą ir tapo pirmuoju afroamerikiečių aktoriu atsidūrusiu komiksų knyguose. Tačiau šį kartą atkoriui teko puiki galimybė, jis pakeis mums jau pažįstamą Kapitoną Ameriką – Steve Rogers, naujame filme. O Warner Bros pranešė, kad naujuose filmuose apie Supermeną, pagrindinį vaidmenį galimai atliks juodaodis aktorius Michael B. Jordan. Aktorius tiki, kad filmo megėjai palaikys jo įkūnytą Supermeną, nes kaip aktorius sakė, jis pats domisi komiksais ir puikiai supranta ką jaučia ir galvoja kiti šio žanro fanai. O akyliausi Marvel gerbėjai taip pat turėjo pastebėti, kad paskutiniame „Avengers :Endgame“ filme Tony Stark‘o draugas, kuris taip pat buvo juodaodis aktorius Don Cheadle, turėjo antrą geležinio žmogaus kostiumą. Tikrąjąm Geležiniam žmogui mirus jis liko vienintelis „geležinis žmogus“. Tokia filmo pabaiga taip pat gali būti nuoroda į ateityje kuriamus Geležinio žmogaus filmus, kur pagrindinį vaidmenį taip pat gali atlikti juodaodis aktorius.

Animaciniuose superherojų filmukuose taip pat matomi pokyčiai. Žmogus voras vaizduojamas, juodaodžiu, ko iki šiol taip pat nėra buvę.

Superherojų filmų megėjų laukia dar viena naujiena – Black Adam filmas, kuriame pagrindinį vaidmenį atliks aktorius Dwayne Johnson, kurio debiutą išvysime 2021 metais. Nors aktoriui teko ir piktadario personažas, tačiau tai vistiek keičia seną tendenciją – baltaodžių aktorių hierarchiją.

HBO ir Netflix taip pat prisijungia prie pokyčių ir pristato naujas TV serijas „The Old Guard” ir “Watchmen”, kuriuose herojes vaidina juodaodės moterys. Teigiamas dalykas, kad į naujus serialus įtraukiama vis daugiau moterų vaidmenų, tačiau dal labiau džiugina, kad tuos vaidmenis atlieka įvairių rasių moterys. Seriale “The Old Guard” blogiukų užpakalius spardančios karės Nile vaidmenį atlieka juodaodė aktorė KiKi Layne. Nors retai juodaodės aktorės gauna pagrindinius vaidmenis, tačiau jos tarsi tampa savotiška stiprybės ir moralės atrama kitiems personažams.Dažnai būna, kad juodaodės herojės būna patyrusios pasaulio neteisybę, labai žemiškos, todėl būtent tokių herojų pasauliui ir reikia.

Nors superherojų pasaulis po truputį keičiasi, Holivudinės stigmos šalinamos tačiau ne visų rasių aktoriai gali pasireikšti. Holivudas vis dar neturi superherojaus, kurį įkūnytų iš azijos kilęs aktorius, ar lotynų amerikietis/ė, keista, bet šiek klausimai kol kas nėra garsiai keliami.

Taip pat skaitykite: Ar koronavirusas superherojų filmams sufleruoja pabaigą?

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: