KTU archyvo nuotr.

Balandžio 17-19 d. Kauno sporto halėje vyks KTU Informatikos fakulteto (IF) ir jo studentų atstovybės „InfoSA“ organizuojamo festivalio „InfoShow’15“ renginys „LAN Party“. Organizatoriai tikisi, kad tai bus ilgiausiai vykęs ir daugiausiai kompiuterinių žaidimų gerbėjų vienoje vietoje surinkęs renginys Lietuvoje.

Pirmą kartą Lietuvoje vyksiančiame tokio mąsto renginyje laukiama daugiau nei tūkstančio elektroninio sporto ir žaidimų mėgėjų iš Lietuvos ir kaimyninių šalių. Į KTU „LAN Party“ jau yra užsiregistravę virš 100 dalyvių iš Jungtinės Karalystės, Latvijos, Švedijos ir Estijos.

„Elektroninis sportas ir kompiuterinių žaidimų turnyrai Lietuvoje nėra naujiena, tačiau tokio dydžio renginio dar niekada nėra buvę. Jau prieš keletą metų pastebėjome, kad Kauno technologijos universiteto (KTU) patalpose mums šiek tiek ankšta, tad šiemet pirmą kartą „LAN Party“ vyks Kauno sporto halėje“, – sakė renginio organizatorius, KTU „InfoSA“ narys Ridas Bušmanas.

Žaidimų fiesta truks nuo penktadienio vakaro iki sekmadienio popietės. Rekordu taps ne tik varžybų trukmė ir dalyvių skaičius, tačiau ir 10 tūkst. eurų viršijęs bendras prizinis fondas. Renginio organizatorių ir rėmėjų prizai bus skirti ne tik profesionalams, bet ir žiūrovams, kurie nepabūgs grumtis mėgėjams skirtuose mini turnyruose.

Smulkių, bet išskirtinių atminimo dovanų žiūrovams atsiuntė ir populiariausių žaidimų kūrėjai – jų laukia malonios „Activision–Blizzard“, „WB Games“, „HyperX“ ir kitų gamintojų staigmenos.

„LAN Party“ yra didžiausias mūsų organizuojamo festivalio „InfoShow’15“ renginys – tai simboliška viso festivalio pradžia. Kiekvienas atvykęs žaidėjas ir žiūrovas bus nustebintas renginio mąstais, o geri įspūdžiai patirti savaitgalio metu išliks ilgam”, – žadėjo KTU IF studentų atstovybės pirmininkė Gerda Monkevičiūtė.

Renginio metu lankytojai galės ne tik dalyvauti įvairiuose elektroninio sporto turnyruose, tačiau ir susipažinti bei pabendrauti su Lietuvos žaidimų kūrėjais. „Žaidimų kūrėjų kampas” – tai dar viena naujiena vyksianti KTU „LAN Party“ metu.

„Žaidimų kūrėjų kampe“ bus galima susipažinti su Lietuvoje sukurtais produktais, juos išbandyti ir pakamantinėti kūrėjus apie tolimesnius jų planus. Smalsuoliai susipažins su žaidimų kūrybos subtilybėms ir gaus daug vertingų patarimų apie tai, kaip sukurti savo žaidimą.

„LAN Party“ metu numatomos gyvos renginio įspūdžių transliacijos, renginyje tikimasi išvysti ir daug Lietuvos „YouTube“ kanalo įžymybių.

13 kartą vyksiantis studentiškas festivalis „InfoShow’15“, startuojantis jau šį savaitgalį, turės ką pasiūlyti kiekvienam studentui. Netradicinis futbolas, telefono mėtymo varžybos, „anime“ fanų suvažiavimas ir galybė kitų pramogų įtrauks Kauno miestą į studentišką šėlionę.

Daugiau informacijos: www.facebook.com/InfoSA

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: