Lady Gaga video "911" kadras

„Socialinis teisingumas nėra tik raštingumas, tai yra gyvenimo būdas“, – dainininkė sakė naujame interviu.

Šią savaitę paskelbtame „Billboard“ interviu su Lady Gaga, superžvaigždė palietė įvairias temas – nuo kaukių dėvėjimo iki muzikos kūrimo per COVID-19 laikotarpį ir rasinės neteisybės Amerikoje.

Naujausias Gagos albumas „Chromatica“ buvo išleistas gegužės 29 d., tą pačią savaitę, kai Mineapolio policija nužudė Džordžą Floidą, sukeldama „Black Lives Matter“ protestų bangą visoje JAV. Tuo metu Gaga paskyrė savo socialinės žiniasklaidos kanalą kritikuoti juodaodžių amerikiečių žudymą ir apkaltino prezidentą Donaldą Trampą, kad jis „kursto sistemą, kuri jau įsišaknijusi rasizme ir rasistinėje veikloje“.

„Kai gimsti šioje šalyje, mes visi geriame nuodus, kurie yra baltųjų viršenybė”, – sakė Gaga. „Aš dabar permąstau dalykus, kurie man buvo mokyti visą gyvenimą“.

Po Floido mirties panašias žinutes paskelbė ir daugelis kitų įžymybių; jie taip pat laikinai nutildė savo socialinės žiniasklaidos kanalus juodomis nuotraukomis, siekdami sutelkti visuomenės informuotumą apie kovą už socialinį teisingumą. „Socialinis teisingumas nėra tik raštingumas, tai yra gyvenimo būdas”, – sakė Gaga.

„Ką aš galvoju apie juodos nuotraukos paskelbimą?“ – paklausė Gaga. „Manau, kad visi skirtingai suprantą juodą nuotrauką. Ar manau, kad yra toks dalykas kaip „performatyvus“ aktyvizmas? Taip. Ar manau, kad įvyko tikras aktyvizmas, kuris buvo labai svarbus ir reikalingas? Taip. Ar tikiu, kad juodaodžių gyvenimai yra svarbūs? Taip. Ar tikiu, kad šis judėjimas tik sustiprės? Taip. Ar tikiu, kad turėtų? Taip.“

Gaga teigė, kad ji tikėjosi pagerbti daugiau įvairiaspalvių žmonių, kurie buvo jos naujausių albumų garsų pradininkai, nurodydama naujausią „Free Woman“ remiksą iš jos „Chromatica“ albumo, kurį sukūrė juodaodė muzikos prodiuserė ir translyčių asmenų aktyvistė Honė Dijona.

„Visa muzika yra Juodaodžių muzika“, – sakė žvaigždė. – „Tai tiesiog faktas.“

Per interviu taip pat buvo aptarta Gagos veikla per koronaviruso izoliaciją. Balandžio mėnesį dainininkė ir jos komanda sukoordinavo virtualų koncertą „Vienas pasaulis: kartu namuose“ su tokiais dainininkais kaip Lizzo, John Legend ir Billie Eilish, kurie surinko 35 milijonus dolerių Pasaulio sveikatos organizacijai. Rugpjūčio mėnesį Lady Gaga paragino gerbėjus dėvėti kaukes „MTV Video Music Awards“ pati devėdama daugybę spalvingų apdarų su išskirtiniais veido apdangalais.

„Mums tikrai nedera sakyti: man nepatogu dėvėti kaukę, nes negaliu kvėpuoti”, – sakė Gaga, kreipdamasi į prieš kaukę nukreiptą požiūrį JAV. „Nagi. Parodykite nors kažkiek pagarbos žmonėms, kurie yra šalia mūsų, kai paskambiname 911.“

Taip pat skaitykite: Ar naujieji laikai išties nužudė pasaulines POP žvaigždes?

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: