LGBT vaiko mama Rasa Račienė Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.)

LGBTQ+ vaikus turinčios mamos steigia Lietuvos LGBTQ+ artimųjų organizaciją, pavadinimu „Mamos už LGBTQ+ vaikus”. Viena šios organizacijos steigėjų – su prezidentu Gitanu Nausėda šią savaitę susitikusi Rasa Račienė, LGBTQ+ teisių aktyvistės Jolanta Vaitiekūnienė ir Lina Plieniūtė. 

J. Vaitiekūnienė portalui jarmo.net ketvirtadienį teigė, kad šios organizacijos tikslas – švietėjiškas. Pasak jos, visuomenėje ilgus metus apie LGBTQ+ bendruomenę kalbėjo įvairūs kunigai ir politikai, kurie ne visuomet šiai žmonių grupei buvo draugiški. „Metas mums kalbėti apie mus pačius”, – įsitikinusi J. Vaitiekūnienė.

Pašnekovė sakė, kad užsienyje veikia panašios LGBTQ+ tėvų organizacijos. Tokios iniciatyvos poreikis jaučiamas ir Lietuvoje, įsitikinusi ji.

Rasa Račienė, Jolanta Vaitiekūnienė ir Lina Plieniūtė | Stop kadras

„Esame trys mamos, steigėjos, ir veiksime savarankiškai siekdamos šviesti visuomenę. Manome, kad dalyvausime diskusijose, vyksime į regionus ir kalbėsime apie save. Mums yra reikalinga organizacija, kad būtų pritraukta žmonių, visuomenės veikėjų, kurie pritaria žmogaus teisių judėjimui”, – kalbėjo J. Vaitiekūnienė.

Ketvirtadienį organizacijos steigėjos surengė spaudos konferenciją.

„Ištransliuoti šią žinutę stengsimės visomis jėgomis, kad pirmiausiai mūsų žodis pasiektų ne politikus, bet šeimas ir tėvus. Be kitų visuomenės dalyvių mes taip pat negalėsime išjudėti, dėl to taip pat stengsimės susitikti ir su įvairiomis visuomenės grupėmis, taip pat politikais.

Yra planų važiuoti į regionus, susitikti su bendruomenėmis. Labai svarbu, kad į mūsų organizaciją jungtųsi kuo daugiau tėvų, žmonių, galinčių ir norinčių mums padėti“, – portalas lrt.lt cituoja R. Račienę.

LGBT vaiko mama Rasa Račienė susitiko su prezidentu Gitanu Nausėda. Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.

Tuo metu L. Plieniūtė pabrėžė, kad LGBTQ+ tėvų organizacija turi tikslą padėti visuomenei tapti tolerantiškesne bei pakvietė mamas, tėvus, senelius ar kitus artimuosius jungtis prie organizacijos taip mažinant susiskaldymą.

Ji teigė, kad organizacijos neremia jokia politinė jėga, o LGBTQ+ artimieji siekia palaikyti tuos, kuriems reikia pagalbos.

„Nebegalime būti vieni. Reikia, kad susivienytume. Taip pat labai dėkojame visiems, kurie organizacijoje savanoriaus. Savanoriai reikalingi dėl to, nes mes neaprėpiame visko. Būna, kad kreipiasi translyčio vaiko mama, o aš nieko nesuprantu apie translytiškumą, bet galiu perduoti kontaktus tam savanoriui, kuris šią specifiką išmano”, – dėstė J. Vaitiekūnienė.

JARMO

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: