Animacinio filmo "Gražuolė ir pabaisa" kadras

Disnėjaus animacinių filmų personažai piktadariai turi įvairių panašių savybių vienas į kitą – velniškos prigimties, klastingi, niekšiški, pikti. Tokie personažai dažnai susiduria su mirtimi.

Išskyrus keletą išimčių, daugybė mūsų pamėgtų Disnėjaus filmų blogiukų miršta labai panašiomis aplinkybėmis. Tačiau niekada neišvysime jų nukirstomis galvomis bei persmeigtais kūnais.  Animacinių filmų kūrėjai turi griežtas taisykles dėl tokio dalyko.

Galbūt pastebėjote, kad nemažai piktadarių užsimuša nukrisdami ant žemės. Žinoma, geriečiai veikėjai nėra išskiriami nuo būtent tokios mirties. Pavyzdžiui, taip miršta animacinio filmo „Liūtas karalius“ veikėjas liūtas Mufasa. Bet yra ir eilė blogiukų veikėjų, kurie mirė tokiu būdu.

Į sąrašą papuola: piktoji pamotė karalienė iš animacinio filmo „Snieguolė ir septyni nykštukai“; katinas Luciferis iš „Pelenės“; „Kapitono Huko“ pagrindinis veikėjas Hukas; piktadarė Malefisenta iš filmo „Miegančioji gražuolė“ (nukrenta po kardo smūgio į krūtinę); medžiotojas Gastonas iš „Gražuolė ir Pabaisa“; dėdė Randas iš „Liūtas Karalius“ (nukrenta žemyn po hienų užpuolimo) ir Klodas Frolas iš „Paryžiaus Katedros Kuprius“.

Villain-Scar-from-The-Lion-King-Prepared

Yra dvi teorijos, kodėl Disnėjaus kūrėjai mėgsta leisti antagonistams tokį mirtiną kritimą. Jauniausiajai auditorijai yra pateikiama būtent tokia personažų gyvenimo pabaiga, siekiant, kad jie pamatytų kuo mažesnį patiriamą veikėjų skausmą žūstant, bei išlietą kraujo kiekį. Mirtis atsiranda už kadro, taigi niekas iš tiesų nemato to siaubingo paskutinio momento.

SW_Queen

Net su šiek tiek išimtiniais atvejais, tokiais kaip Simbos dėdės Rando mirtis filme „Liūtas Karalius“ (kai jį užpuola hienos) – yra įtraukiamas ir kritimas, kuris reiškia, kad mes nesame atitraukiami nuo veiksmo. Tai taip pat reiškia, kad istorijos herojus nenugali piktadario tiesiogiai savomis rankomis. Tai lyg išteisina herojų, užtikrina, kad jis nėra kaltas dėl pirmojo laipsnio nužudymo ir tai dar labiau sustiprina veikėjo herojiškumą.

Taip pat skaitykite: Menininkas į įžymybių nuotraukas instaliuoja Disnėjaus princeses [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: