Aleksandras Lukašenko / kremlin.ru nuotr.

Baltarusijos opozicijos lyderio teigimu, diktatorius Aleksandras Lukašenka po susitikimo su Vladimiru Putinu buvo nuvežtas į Maskvos ligoninę.

Kandidatas į Baltarusijos 2020 prezidentus Valerijus Cepkalo šeštadienio Telegram įraše teigė, kad 68 metų Lukašenka Maskvos centrinėje klinikinėje ligoninėje yra kritinės būklės.

„Telegram“ žinutėje rašoma: „Pagal mūsų turimą informaciją, kuri reikalauja papildomo patvirtinimo, Lukašenka po susitikimo su V. Putinu už uždarų durų buvo skubiai nuvežtas į Maskvos centrinę klinikinę ligoninę, kurioje šiuo metu yra apsistojęs. Geriausi specialistai buvo išsiųsti grąžinti jį iš būklės, kurią gydytojai įvertino kaip kritinę.“

Jis pabrėžė, kad informacija, kurią gavo jo komanda, reikalauja papildomos informacijos ir kad ji nebuvo patvirtinta. „Tokios versijos atsiradimas yra visiškai natūralus, nes bandoma nuslėpti tikrąją paciento padėtį, kuri vis dar išlieka sunki. Ankstesnius prastos sveikatos atvejus taip pat bandyta nutylėti. Taigi šiuo atveju, kad nekiltų įtarimų, jo lėktuvas buvo net išsiųstas į Minską“, – pažymėjo jis.

„Surengtomis pastangomis išgelbėti Baltarusijos diktatorių siekiama išsklaidyti spėliones, kad Kremlius tariamai prisidėjo prie jo apnuodijimo“, – sakė Valerijus Cepkalo.

Gandai apie Lukašenkos sveikatą sklando jau kurį laiką. Anksčiau šį mėnesį Baltarusijos prezidentas paliko Rusiją netrukus po Pergalės dienos parado Maskvoje ir praleido pietus su Vladimiru Putinu. Lukašenka atrodė akivaizdžiai pavargęs, po kelių dienų A. Lukašenka pateikė pareiškimą apie savo ligą. Pasak jo, jis sirgo adenovirusu, tačiau dėl dažnų kelionių neturėjo galimybės gydytis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: