Kino filmo "Raw" kadras

Jau kurį laiką vis nesulaukėme tokio siaubo filmo, kuris priverstų ne vieną žiūrovą pasibjaurėti ir didžiąją filmo dalį  sukti žvilgsnį nuo ekrano. Prancūzų ir belgų kurtas siaubo filmas ,,Šviežiena“ (,,Raw“) jau nuo pat savo debiuto Kanų festivalyje susilaukė itin prieštaringos reputacijos, tad nekyla jokių abejonių, kad šis filmas ne jautriesiems. Istorija tyrinėja kas nutinka, kai jauna vegetarė mergina pirmą kartą paragauja mėsos, ir jos nežmoniškas alkis pabunda.

Režisierė Julia Ducournau debiutuoja su ypatingai tamsiu ir šoką keliančiu filmu ,,Šviežiena“, kuriame ji demonstruoja nuostabius kūrybinius instinktus ir iškreiptą humoro jausmą.  Kūrėja perteikia nusikalstamą istoriją, paremtą krauju, primityviais ir natūraliais žmogiškais poreikiais, vyrų ir moterų instinktais. Filmo siužetas tikrai sukrečiantis ir išsiskiriantis, jo peržiūrai reikia pasiruošti ir nusiteikti išvysti ne pačius maloniausius vaizdelius.

Istorija prasideda paslaptinga mašinos avarija, kurios esmė paaiškėja įpusėjus filmui. Vėliau veiksmas staiga peršoka ir supažindina mus su vegetare Justina (akt. Garance Marillier) , kurios laukia pirmieji metai veterinarijos koledže, kuriame mokėsi ir jos tėvai. Mergina atvyksta į studentų miestelį, kuriame jos laukia pirmakursės pažintis su studentišku gyvenimu. Naujokė atsiduria smagiame vakarėlių pilname gyvenime. Mergina dar nekalta, niekada negėrusi alkoholio ir nežino ką reiškia siautulingas gyvenimas.

raw1

Justinos vyresnioji sesuo Aleksandra (akt. Ella Rumpf) taip pat mokosi šioje mokykloje. Vietoje to, kad gintų savo seserį per krikštynas, kuomet šiai liepiama suvalgyti mėsos, nors ji ir vegetarė, Aleksandra pati priverčia ją tai padaryti. Visų akivaizdoje mergina išrėžia kelias piktas replikas dėl savo naivios jaunesniosios sesers elgesio. Po pirmojo karto, kai Justina paragauja mėsos, merginos gyvenimas apsiverčia aukštyn kojomis.

Raw 2

Aleksandra pričiumpa savo seserį ragaujant jos kraują ir pasirodo, kad abi seserys jaučia vienodą trauką. Po šios akimirkos filme prasideda didysis smagumas, vyresnioji sesuo išmoko įvairių gudrybių norint susirasti šviežio kraujo ir parodo savo tamsiąją pusę, kuri sukrės ne vieną žiūrovą. Seserų santykiai jau nuo pradžios atrodo įtempti, merginos pradeda tarsi konkuruoti. Visą filmą žiūrovui sunku nuspėti kur gali pasisukti seserų santykiai, vieną akimirką jos myli viena kitą, smagiai leidžia laiką, o kitą akimirką jau nekenčia viena kitos. Visi šie santykiai veda prie keisto, tarsi užburto rato, kai prasideda skaudžios patyčios ir dar daugiau.

Raw 3

Besilupanti oda, vėmimas plaukais, staiga sukilęs alkis ir mėsos troškimas, kai slapta valgoma kambarioko žalia vištiena, visa tai tik ,,gražios“ pradžios scenos, kurios nuves mus į dar šiurpesnius vaizdus. Justina nėra išbalusi ir gotiška vampyrė, kokią galime įsivaizduoti iš aprašymo. Mielas ir vaikiškas veidelis slepia apgaulingą merginos prigimtį – kanibalizmą. Šio filmo peržiūroje Toronte kelis žiūrovus supykino, buvo net ir nualpusių, kurie neatlaikė šleikštulį keliančių scenų. Nuo pat filmo pradžios rodomi ne patys patraukliausi vaizdai. Visa tai tikrai nėra dėl rodomo smurto, tokius jausmus kelia kruopščiai ir natūraliai nufilmuotos scenos. Filmuoti siužetą veterinarijos mokykloje buvo taiklus šūvis, norint istoriją paversti dar šiurpesne ir labiau sukrečiančia. Šį siaubo filmą žiūrėti turėtų būti sunku ir gyvūnų mylėtojams, nes siužete netrūksta scenų su arkliais, karvėmis ir kitais gyvūnais, kurie atrodo tarsi kankinami. Arklių užmigdymas, karvių egzaminavimas tamsiose ir mažose patalpose gali ne vieną priversti pasijausti nejaukiai ir nejučia kreipti akis nuo ekrano.

Garance Marillier tenka pamiršti vaikystę ir persikūnyti į mėsą valgančią kraujasiurbę. Tai pasirodymas, kurio taip lengvai nepamirši bei vaizdai, kurių niekaip negalėsi ištrinti iš savo galvos. ,,Šviežiena“ tikrai nusipelnė būti išvystas tikrų siaubo filmų mėgėjų, nes ši istorija turi kažką tokio savito, ko dar tikrai niekada nematėte.

Taip pat skaitykite: TOP 50 geriausių XXI-ojo amžiaus siaubo filmų

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: