Dokumentinio filmo plakatas.

Naujame dokumentiniame filme išsamiai pasakojama apie Šėtono šventyklos, šiuolaikinės pseudoreligijos, kurios tikslas yra sustabdyti vis labiau evangelikų veikiamą JAV valdžią, iškilimą.

Paaiškėjo, kad apie JAV paplitusius satanistus iki šiol ničnieko nežinota: jie patriotai, užsiima labdara, laikosi visuomenės priimtų normų ir taisyklių, pasisako už lygybę, šakėmis nuo Arizonos greitkelio nuvalo šiukšles.

Tiek daug visko paiiškėja žiūrint puikų naująjį dokumentinį filmą „Tegyvuoja Šėtonas?“, kuriame išsamiai pasakojama apie Šėtono šventyklos, judėjimo, kuris mažai ką teturi bendro su pagarsėjusiu demonu, atsiradimą.

2013 metais įsikūrusioje organizacijoje dera šiuolaikinė religija, politikos aktyvistų koalicija ir metakultūros revoliucija. Naudodama ilgai evangelikų Ameriką bauginusius vaizdinius — velnio garbinimą, ritualinį aukojimą, ragus, pentagramas, taip vadinamąją Juodąją masę — Šėtono šventykla siekia atkreipti žmonių dėmesį, o tada juos nustebinti žinutėmis apie žodžio laisvę, užuojautą, laisvę ir teisingumą visiems. Todėl nenuostabu, kad organizacijos narių gerokai padaugėjo prezidentu išrinkus Donaldą Trumpą.

Režisierės Penny Lane filme entuziastingai išsklaidomi mitai apie satanizmo istoriją naudojant prieštaringą tikėjimą kaip didinamąjį stiklą pamatyti kokia nesuskaičiuojama daugybe būdų valdžia padarė krikščionybę valstybine religija. Bažnyčia klausia: jei kurios nors valstijos įstatymų leidėjai leistų pastatyti paminklą dešimčiai Dievo įsakymų, kodėl Šėtono šventykla negalėtų turėti savo kolonos? Tiesiog taip būtų sąžininga.

the Satanic Temple

Apčiuopiama grupė žmonių labai greitai tapo Šėtono Šventykla, jos nariai su labai savitais įsitikinimais, nors kartais elgiasi kaip „troliai“. Viskas įvyko kaip kuriantis bet kuriai kitai religijai; pirmiausia, reikia būti nors kiek matomiems viešai, atkreipti dėmesį, galėtų padėti keli stebuklai, tada jau gali pasakyti ką nors, kas paskatintų žmonės prisijungti.

Filmo anonsas

Naujienų portalo VICE reportažas

Taip pat skaitykite: „Eutanazijos Bažnyčia“ kviečia tapti naujais tikinčiaisiais (N-18)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: