Tūkstančiai žmonių Izraelyje dalyvavo demonstracijoje, reikalaudami išlaisvinti įkaitus / Elta nuotr.

Tūkstančiai žmonių šeštadienio vakarą Izraelyje dalyvavo demonstracijoje, reikalaudami išlaisvinti „Hamas“ teroristų pagrobtus įkaitus. Tel Avive demonstrantai, tarp kurių buvo ir daugiau kaip 240 įkaitų artimieji bei draugai, prie Gynybos ministerijos skandavo: „Grąžinkite juos namo dabar“.

Jeruzalėje šimtai žmonių būriavosi prie ministro pirmininko Benyamino Netanyahu namų ir reikalavo jo atsistatydinimo. „Norime balsavimo, kad B. Netanyahu neliktų. Tikiuosi, kad demonstracijos tęsis ir plėsis, – sakė 39-erių Netta Zin. – Jie mus išdavė“.

B. Netanayhu dar prieš „Hamas“ išpuolį spalio 7 d. patyrė didelį politinį spaudimą. Nuo sausio kiekvieną savaitę dešimtys tūkstančių žmonių protestavo prieš ginčytiną jo vyriausybės teismų reformą. Ši reforma apriboja teisėsaugos ir Aukščiausiojo teismo įgaliojimus ir sustiprina parlamento ir ministro pirmininko pozicijas.

Tūkstančiai žmonių Izraelyje dalyvavo demonstracijoje, reikalaudami išlaisvinti įkaitus / Elta nuotr.

Nauja apklausa, atlikta Izraelio TV stoties „Channel 13“ užsakymu, rodo, jog daugiau kaip trys ketvirtadaliai izraeliečių norėtų, kad B. Netanyahu atsistatydintų, pranešė agentūra „Reuters“. 64 proc. mano, kad iš karto po karo Izraelyje turėtų būti surengti rinkimai. 44 proc. nurodė, kad pagrindinė kaltė dėl „Hamas“ išpuolio tenka B. Netanyahu.

Rasa Strimaitytė (ELTA)

Rekomenduojame

Naujienų agentūros ELTA informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "NAUJIENŲ AGENTŪRA ELTA" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: