Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis. ELTA Julius Kalinskas

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad jis „nėra pasirengęs” deryboms su Rusija, kol ši nepasitrauks iš jo valstybės teritorijos ir atmetė Vakarų šalių atstovų pasiūlymą surengti taikos derybas.

Jis komentavo pranešimus, kad JAV ir Europos atstovai kalbėjosi su jo vyriausybe apie derybas dėl karo užbaigimo, ir po to, kai vyresnysis Ukrainos pajėgų vadas pareiškė, kad konfliktas atsidūrė aklavietėje.

„[Jungtinės Valstijos] žino, kad nesu pasirengęs kalbėtis su teroristais, nes jų žodis yra niekas“, – pareiškė V. Zelenskis duodamas interviu NBC laidai „Meet the Press“.

„Šiuo metu neturiu jokių santykių su rusais ir jie žino mano nuostatas“, – teigė jis ir pridūrė: „Jie turi pasitraukti iš mūsų teritorijos, tik po to pasaulyje bus galima pradėti diplomatiją“.

Jis teigė, kad karinis konfliktas pasiekė „sudėtingą padėtį“, tačiau dar kartą neigė, kad jis pateko į aklavie.

Nepaisant to, kad Ukraina birželio mėn. pradėjo kontrpuolimą, siekdama susigrąžinti Rusijos okupuotą teritoriją, per beveik metų laikotarpį abiejų kariaujančių pusių fronto linija nedaug pajudėjo iš vietos.

Zelenskis reguliariai susitinka su Vakarų šalių lyderiais, siekdamas užtikrinti daugiau oro gynybos priemonių ir nepasiduoti nuovargiui dėl jau daugiau kaip 600 dienų besitęsiančios Rusijos karinės agresijos Ukrainoje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: