V. Zelenskis pristatė Pergalės planą Italijos premjerei G. Meloni. EPA-ELTA nuotr.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pristatė Pergalės planą Italijos premjerei Giorgiai Meloni.

Valstybės vadovas tai paskelbė „Telegram“ kanale, praneša „Ukrinform“.

„Pristačiau Pergalės planą Italijos Ministrų tarybos vadovei Giorgiai Meloni. Labai produktyviai aptarėme visus Plano aspektus. Svarbiausia – stiprinti Ukrainos pozicijas ir mūsų santykius su artimiausiais partneriais, kad sudarytume reikiamas sąlygas, sąžiningai diplomatijai būtiną atmosferą“, – pažymėjo V. Zelenskis.

Prezidentas taip pat padėkojo už pasirengimą Italijoje įvyksiančiai konferencijai dėl Ukrainos atstatymo. „Mums svarbu, kad Italijos verslas būtų reikšmingai atstovaujamas Ukrainos atstatymo projektuose“, – pabrėžė V. Zelenskis.

Ukrainos prezidentas atskirai padėkojo už pagalbą saugumo srityje – pirmiausia už oro gynybos sistemas, kurios gelbsti gyvybes šalies miestuose ir kaimuose.

„Šiandien su Giorgia taip pat aptarėme naujo saugumo paketo rengimą. Mes vertiname viską, ką Italija daro G7 ir Europos Sąjungos lygiu, kad tarptautinė teisė būtų tikrai veiksminga, o mūsų Europa – stipri. Ačiū Italijai už visą pagalbą ir paramą Ukrainai. Labai vertinga turėti tokius patikimus draugus“, – parašė V. Zelenskis.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, Ukrainos prezidentas V. Zelenskis ketvirtadienį susitiko su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu ir pristatė jam Ukrainos Pergalės planą.

Stasys Gimbutis (ELTA)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: