Suomijos ministrė pirmininkė Sanna Marin (kairėje) © Wikimedia Commons nuotr.

Šią savaitę paviešinti video įrašai, kuriuose Suomijos ministrė pirmininkė Sanna Marin linksminasi privačiame vakarėlyje su kitomis Suomijos žvaigždėmis.

Po pasirodžiusios informacijos kilo nemažas sąmyšis. Tuo pasinaudoti suskubo ir Sanna Marin politikos oponentai. Kai kurie iš jų apkaltino ministrę pirmininkę vartojus ne tik alkoholį, bet ir narkotikus.

Po susidarusios kėblios situacijos ji atsakė į žiniasklaidos klausimus. Ministrė pirmininkė Sanna Marin pareiškė, kad yra pasirengusi prireikus atlikti narkotikų testą, reaguodama į kaltinimus, kad vakarėlyje, kuriame ji dalyvavo, buvo užsiminta apie narkotikus.

Neturiu ko slėpti. Narkotikų niekada nevartojau“, – sakė ji.

Marin nusprendė atsakyti į kilusius klausimus po to, kai opozicinės suomių partijos pirmininkė Riikka Purra paragino ją savanoriškai pasitikrinti narkotikus per interviu suomiškai. Raginimą socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė ir Mikko Kärnä, Marin koalicijos partnerių Centro partijos pirmininkas.

Kalbėdama su žurnalistais Kuopio oro uoste, kur ji dalyvavo savo partijos vasaros kongrese, Marin sakė nesuprantanti, kodėl buvo raginama pasidaryti narkotikų testą.

Nemačiau jokių įrodymų, kad kas nors būtų kur nors panaudota“, – sakė ji.

Socialiniuose tinkluose pasklido vaizdo įrašai, kuriuose ministė pirmininkė švenčia su įvairiomis Suomijos įžymybėmis ir visuomenės veikėjais. Vaizdo įrašuose, sumontuotų iš daugybės klipų, matyti, kaip Marin ir kiti vakarėlio dalyviai kartu šoka ir dainuoja.

Suomijos ministrė pirmininkė Sanna Marin (kairėje) © Wikimedia Commons nuotr.

Žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad viename iš klipų galima išgirsti terminą „jauhojengi (arba „miltelių gauja“, reiškianti kokaino vartojimą). Tačiau socialinių medijų vartotojai atkreipė dėmesį į tai, kad didesnė tikimybė jog vartojamas terminas yra „jallujengi“ arba „jallu jenny“, reiškiantį suomišką alkoholinį gėrimą „Jaloviina“.

Suomijos ministrė pirmininkė nusprendė nerizikuoti ir pasidaryti narkotikų testą.

Rugpjūčio 19 dieną surengtoje spaudos konferencijoje Marin sakė, kad testą atliko penktadienį, o rezultatų tikimasi kitą savaitę.

Ministė pirmininkė pakartojo, kad ji niekada nevartojo narkotikų.

Aš nepadariau nieko neteisėto“, – sakė ji penktadienio spaudos konferencijoje Helsinkyje.

Net paauglystėje nevartojau jokių narkotikų“, – teigė Marin ir pridūrė, kad ji atliko narkotikų testą, kad išsklaidytų bet kokius klausimus.

Ji taip pat tvirtino, kad turi teisę į prielaidą, kad yra nekalta.

Marin anskčiau piktinosi, kad vaizdo įrašai buvo paviešinti ir teigė, kad jie turėjo likti privačiais.

Marin teigimu, vaizdo įrašai yra privatūs ir prieš kelias savaites buvo filmuojami privačioje rezidencijoje. Ketvirtadienio rytą ji žiniasklaidai sakė žinojusi, kad yra filmuojama, tačiau manė, kad vaizdo įrašai liks privatūs.

Man apmaudu, kad šie vaizdo įrašai tapo vieši. Tai buvo apie tai, kaip aš praleidau vakarą su draugais. Vakarėlyje, audringai, šokant ir dainuojant“, – paaiškino Marin.

Vakaras tęsėsi iš privataus buto į dar du barus Helsinkyje, žiniasklaidai patikslino ji, tačiau atsisakė komentuoti, kas galėjo nutekinti vaizdo įrašus.

Noriu parodyti, kad šiuose darbuose yra paprastų žmonių, gyvenančių įprastą gyvenimą. Aš gyvenu šeimyninį gyvenimą, turiu darbinį gyvenimą ir turiu laisvo laiko, kurį galiu praleisti su draugais. Būtent tiek pat, kaip ir žmonės, kurie yra mano amžiaus“, – teigė Suomijos ministrė pirmininkė.

Apie Sanna Marin leidžiančią laiką vakarėliuose naujienų buvo ir anksčiau. Praėjusių metų gruodį ji praleido naktį viename Helsinkio klube, palikdama namuose savo oficialų darbo telefoną. Dėl to ji nebuvo informuota apie savo sąlytį su koronavirusu ir toliau mėgavosi vakaru.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: