Po sudėtingų pandeminiu metų, lietuviai šiemet keliavo daug ir aktyviai. O dažniausiai pasirinkta kelionių kryptis buvo Turkija. Gera žinia tiems, kurie nori keliauti pigiau – kelionių organizatoriai jau pradėjo išankstinių atostogų pasiūlymų prekybą ir prognozuoja, kad šiemet Turkija sulauks dar daugiau keliautojų.

Turkiją renkasi ne tik taupantys atostogautojai, bet ir tie, kurie ieško itin aukštų aptarnavimo standartų. Daugybė keliautojų į šią šalį grįžta ne vieną kartą. Tad ir 2023 m. Turkija, spėjama, bus labai populiari kryptis. O norintys sutaupyti jau dabar gali užsisakyti keliones patraukliomis kainomis.

„Novaturo“ pardavimų direktorius Baltijos šalims Albert Zinevič pastebi, kad Turkija ir toliau išlieka populiariausiu vasaros atostogų pasirinkimu ne tik tarp lietuvių, bet ir tarp kitų šalių piliečių. Tad norintys mėgautis geriausiais viešbučiais, keliones kitiems metams turėtų planuoti jau dabar. „Visos populiariausios vasaros atostogų kryptys, tame tarpe ir Turkija šį vasaros sezoną pritraukė itin gausius keliautojų srautus. Viešbučių užimtumas buvo itin aukštas, o pats sezonas pelningas. Visgi, verta paminėti, jog vasaros sezono eigoje susiduriama su populiariausių viešbučių užimtumo problema, tad keliaujantiems rekomenduojama vasaros atostogas Turkijoje planuotis iš anksto”, – sako Baltijos šalių turizmo rinkos lyderio „Novaturo“ atstovas.

Turkija – TOP kryptis lietuvių atostogoms 2022 m.:

 

Šaltinis: Oficialiosios statistikos portalas, 2022 m.,

Kodėl verta rezervuotis iš anksto?

TOP viešbučių paklausa yra didelė, nes juos renkasi ne tik keliautojai iš Lietuvos, bet taip pat ir iš kitų šalių. Remiantis šios vasaros sezono patirtimi, paskutinės minutės keliones besirenkantys klientai galėjo rinktis tik iš 20 proc. visos didžiausią paklausą turinčių viešbučių pasiūlos populiariausiose kryptyse. Tuo tarpu išankstinių pardavimų metu keliautojai keliones renkasi iš plačiausios pasiūlos, tiek kalbant apie krypčių, tiek ir apie kurortų, viešbučių ar kambarių tipo pasirinkimą. Kitas labai svarbus aspektas – kaina. Geriausių kelionių pasiūlymų erdvės atostogustartas.lt duomenimis, per išankstinius pardavimus viešbučiai siūlo nuolaidas, kurios vidutiniškai siekia bent 20 proc., o tai leidžia klientams sutaupyti.

„Novaturo“ pardavimų direktorius Albert Zinevič, aptardamas išankstinių kelionių pardavimų privalumus, įvardija viena didžiausių tikslų – grąžinti keliautojams pasitikėjimą išankstiniu kelionių planavimu ir jo nauda. Pavyzdžiui „Novaturas” klientams, pasirinkusiems keliones išankstinių pardavimų metu, siūlo papildomų naudų paketus. Jame yra garantijų paketas, galimybė keisti kelionę, 14 dienų pinigų grąžinimo garantija, o taip pat COVID-19 paketas, leidžiantis atidėti kelionę be papildomų mokesčių netikėtai susirgus.

„Išankstiniai pasiūlymai taip pat suteikia galimybę  rinktis iš gausybės populiariausių viešbučių ir patogiausių kelionės datų. Mažiausios kainos garantija keliautojai gali pasinaudoti iki žiemos pradžios, tai yra, iki  lapkričio 30 d. O gera žinia, kad kartu suteikiama ir kuro kainos svyravimo apsauga.”, – sako „Novaturo“ atstovas.

Rubi Platinum Spa Resort & Suites

Atrinko ekspertai: Turkijos TOP5 viešbučių rekomendacijos

Turkijoje gyvenanti „Baltic Clipper“ kelionių konsultantė Gintarė Eksi pastebi, kad tarp turistų iš Lietuvos ypatingo susidomėjimo kitam sezonui sulaukia būtent tie viešbučiai, kurie kainos ir kokybės atžvilgiu atitinka kelionių agentūros keliautojų lūkesčius.

„Lietuvių pasirinkimas numeris vienas dažniausiai yra Rubi Platinum Sign 5* su „Ultra viskas įskaičiuota“. Tai Prabangus 5* viešbutis, žadantis nepamirštamas atostogas! Šiuolaikiški ir modernūs kambariai, puiki paplūdimio zona, nuostabi virtuvė, pramoginiai renginiai vaikams bei suaugusiems.”, – sako Gintarė Eksi.

Lietuvių taip pat pamėgtas ir kitas šio tinklo viešbutis Rubi Platinum Spa Resort & Suites 5* su „Ultra viskas įskaičiuota“ Alanijoje. Tai puikus pasirinkimas tiems, kas Avsallar regione ieško aukštos klasės vietos atostogoms. Čia platus maisto pasirinkimas,  erdvūs ir skoningai įrengti kambariai, taip pat kompaktiška bei labai patogi teritorija su gausia pramogų pasiūla malonioms atostogoms.

Trečioje vietoje kelionių konsultantė įvardija Granada Luxury Belek 5* su „Ultra viskas įskaičiuota“ viešbutį: „Tai netolo oro uosto esantis pasirinkimas. Šis modernaus ir prabangaus interjero viešbutis skirtas ne tik šeimoms su įvairaus amžiaus vaikais, bet ir poroms, kurios nori pasidžiaugti didele ir gražia teritorija su milžinišku baseinu. Įspūdingas vandens pramogų parkas suaugusiems ir vaikams bei daug atskirų zonų. O taip pat čia rasite profesionalius vaikų ir paauglių klubus, o visai netoliese – pramogų ir prekybos centrą „Land Of Legends“.

Mukarnas Spa & Resort

Dar vienas lietuvių ypač vertinamas aukštos kokybės viešbutis, kurį taip pat galima rezervuoti per  atostogustartas.lt, tai Mukarnas Spa & Resort 5* 5* su „Ultra viskas įskaičiuota“ Alanijoje. Sakoma, kad šį viešbutį pamėgo turistai, ieškantys puikaus kainos ir kokybės santykio. Daugybė pramogų ir paslaugų mažiems ir dideliems, jaukūs numeriai, nedidelė teritorija, baseinai, vandens kalneliai, SPA centras – tik dalis to, ką siūlo viešbutis.

TOP viešbučių penketuką baigia Meryan 5* viešbutis su „Ultra viskas įskaičiuota“. Tai puikus kainos ir kokybės pasiūlymas, kurį įmanoma gauti Okurcalar regione. Šį viešbutį yra ypač pamėgę turistai iš Europos. Viešbutyje neseniai atnaujinti šiuolaikiški kambariai, o pati teritorija – jauki, kompaktiška ir rūpestingai prižiūrima. Šis viešbutis – puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta pastovumą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: