Pexels.com archyvo nuotr.

Šveicarija laikoma brangia, bet ir gražia šalimi. Ši kalnuota šalis yra vaizdinga ir kultūriškai unikali vieta, kurios žiemos sporto mėgėjai neturėtų praleisti. Todėl mes pateikiame patarimus, kaip slidinėjimo atostogas Šveicarijoje padaryti prieinamas net ir turint įprastą biudžetą.

Matterhorn, sūrio fondiu, kišeniniai peiliai, šokoladas – Šveicarija garsėja daugeliu dalykų, tačiau įspūdingiausia

Is iš jų neabejotinai yra fantastiškas kalnų pasaulis. Beveik pusė šalies teritorijos, tiksliau 48 %, dengia kalnai, įskaitant kai kurias gražiausias Alpių viršukalnes, pavyzdžiui, Matterhorn. Nenuostabu, kad Šveicarija yra labai paklausi, ypač tarp žiemos sporto mėgėjų… teoriškai. Tačiau iš tikrųjų daugelis poilsiautojų mieliau renkasi Austriją arba Prancūziją. Kodėl taip yra?

 

Pexels.com archyvo nuotr.

Ar Šveicarija brangi?

„Šveicarija yra per brangi“ – tai pagrindinis argumentas, kai kalbama apie Šveicariją kaip slidinėjimo kryptį. Šveicarija visada buvo laikoma brangia šalimi, ypač po to, kai 2015 m. pabrango Šveicarijos frankas, tačiau tai nėra visiškai teisinga. Šveicarijos Alpėse yra daugiau kaip 330 slidinėjimo zonų, daugumoje jų kainos panašios į Austrijos vietovių kainas. Apgyvendinimas slidinėjimo regionuose taip pat įperkamas, priklausomai nuo vietovės. Kelionės biudžetą didina kasdienės išlaidos, pvz., maistas ar maitinimas, tačiau šias išlaidas galima sumažinti.

Iš anksto planuokite maistą

Kainų lygis nameliuose ar restoranuose neabejotinai labai aukštas. Tačiau tai neturėtų būti kliūtis slidinėjimo atostogoms. Ar pasiilgote žavingo kalnų pasaulio ir nepakartojamo slidinėjimo malonumo vien todėl, kad nenorite sau leisti picos už 20 €? Taip nebūtinai turi būti. Kai kalbama apie maitinimą, biudžeto valgytojų tikrai galima išvengti. Tie, kurie užsisakė atostogų apartamentus, pagrindinius reikmenis gali atsivežti savo automobiliu. Prekybos centrai slidinėjimo kaimelyje nėra itin pigūs, tačiau tie, kurie apsiperka didesniuose miestuose tokiuose didmeninės prekybos tinkluose kaip „Migros“ ar „Coop“, ras palyginti saikingas kainas. Dieną slidinėjimo trasose pakanka atsineštų užkandžių, o vakare galite maistą gaminti patys.

Pexels.com archyvo nuotr.

Lankstumas atsiperka

Atsižvelgiant į stiprėjantį Šveicarijos franką, atostogų regionai tapo kūrybingi, kad savo svečiams galėtų pasiūlyti pridėtinę vertę esamam pasiūlmui. Todėl daugelyje vietų, pavyzdžiui, Davos, Saas-Fee ar Gstaad, siūlomos svečių kortelės su nuolaidomis ir specialiomis slidinėjimo nuomos ar slidinėjimo mokyklų kainomis. Kitas privalumas – bendras kainų lankstumas: pavyzdžiui, kuo mažesnė paklausa, tuo pigesni kambarių įkainiai. Todėl, nepaisant stipraus franko kurso, pasiūla gali svyruoti. Svečiams tai reiškia, kad tie, kurie yra lankstūs laiko atžvilgiu, kai kuriuose regionuose ras tikrai palankių pasiūlymų.

Pasirinkite atostogų vietą

Ten, kur lankosi turtingi ir garsūs žmonės, jie moka už išskirtinę aplinką. Todėl tokiose prabangiose zonose kaip St. Moritz, Verbier, Gstaad arba Crans-Montana nereikėtų stebėtis didelėmis kainomis. Žinoma, ši taisyklė galioja ne tik Šveicarijos slidinėjimo zonose ir į ją galima atsižvelgti planuojant kelionę. O kaip dėl mažų kaimyninių kaimelių, esančių šalia didžiųjų zonų, pavyzdžiui, Silvaplana vietoj St. Moritz? Vis dėlto patrauklios slidinėjimo zonos yra netoli. Tikros žiemos atostogos – tai ne įžymybių stebėjimas, o sportas, poilsis ir gamta, o to Šveicarijoje tikrai apstu.

Pexels.com archyvo nuotr.

Kiti Šveicarijos privalumai

Dauguma žiemos poilsiautojų dėl išlaidų keliauja nuosavais automobiliais. Taip būsite mobilūs vietoje, o slėniuose ir plynaukštėse esančius kaimus pasieksite dar greičiau. Už važiavimą greitkeliais imama rinkliava, tačiau tai galioja ir Austrijoje ir Italijoje. Vinjetė mokama vieną kartą ir galioja visus metus.

Unikali panorama: ar Berno Oberland, Engadin ar Valė – 3000 ir 4000 m viršukalnių vaizdas yra garantuotas. Dešimt aukščiausių Šveicarijos kalnų yra Valė Alpėse, įskaitant aukščiausią Šveicarijoje Dufourspitze viršūnę, kurios aukštis yra 4634 m virš jūros lygio. Tai viena iš priežasčių, kodėl Valė yra viena populiariausių turistinių vietų Šveicarijoje. Pasienyje su Prancūzija įsikūrę daugybė gerai žinomų vietovių, tokių kaip Zermatt, Verbier, Saas-Fee, Crans-Montana, Fiesch, La Tzoumaz, Leukerbad, Nendaz, Veysonnaz, Riederalp ir Champéry.

Absoliutus sniego garantas: dešimt ledyninių slidinėjimo zonų ir daugybė slidinėjimo trasų, esančių 2500 m aukštyje ir aukščiau, Šveicarijos slidinėjimo vietovės yra labai aukštai virš jūros lygio, todėl jose sniegas yra itin saugus. Kai kitur jau žydi žalios pievos, slidinėjimo malonumas čia neabejotinai tęsiasi. Todėl Šveicarija yra viena iš geriausių krypčių visame pasaulyje.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: