Pixabay.com archyvo nuotr.

Vasara yra tikras pramogų metas, kada beveik nereikia sukti galvos, svarstant, kuo praturtinti savo laisvalaikį. Juk, net jei kišenėse švilpauja vėjai, vasaroti galima linksmai ir turiningai. Pavyzdžiui, tobulinant savo plaukimo įgūdžius, perplaukti visą ežerą arba kartu su draugais savo kieme surengti geriausių šašlykų recepto konkursą. O gal patogiai įsitaisius pavėsinėje mokytis naujos kalbos? Taip, vasara asocijuojasi su komfortu, kurį užtikrina ne tik maloni šiluma, bet ir tokie vasaros atributai, kaip nuo žarijų įkaitusios kepsninės, nuo saulės dengiantys skėčiai ar patogumo pojūtį dovanojantys vidaxl lauko baldai

O ką daryti žiemą, kai nuo jaukių baldų lauke reikia valyti sniegą, o šaltis nevilioja išeiti iš namų? Atsakymas paprastas – reikia susirasti veiklą, kuri teiks laimės ir pažinimo džiaugsmą šaltuoju metų laiku. 

Slidės kadaise buvo medžiotojų transporto priemonė

Šiuo metu slidinėjimas yra viena populiariausių žiemos pramogų visame pasaulyje. Tiesa, prieš tūkstančius metų slidės buvo išrastos ne smagiam nusileidimui nuo kalniuko, o kaip būtina priemonė lengviau pereiti sušalusius sniegynus medžioklės metu. 1960 metais archeologas Grigorijus Burovas šiaurinėje Rusijoje atrado į slides panašų objektą, datuojamą net VI a. pr. Kr! Viduramžiuose slides, kaip susisiekimo priemonę, plačiai naudojo ūkininkai, medžiotojai ir kariai Skandinavijos regione. O štai kalnų slidinėjimo, kaip sporto šakos, atsiradimas siejamas su Norvegijos kariuomenės veikla, nes 1760 metais būtent jos vadovybė organizavo karių šaudymo ir slidinėjimo treniruotes bei varžybas. 

Atraskite slidinėjimą Lietuvoje

Jau daug metų lietuviai gausiai vyksta mėgautis slidinėjimu į kitas šalis, tačiau verta žinoti, kad ir Lietuvoje yra įrengta ne viena slidinėjimo trasa. Štai, pavyzdžiui, vos 30 km nuo Kauno jau ne vienus metus veikia Jonavos slidinėjimo centras. Nors galimybė slidinėti, žinoma, priklauso nuo oro sąlygų ir iškritusio sniego, tačiau šis centras papildomai naudoja sniego gaminimo pabūklus. Centre yra įrengtos net 4 slidinėjimo trasos, tinkančios tiek pradedantiesiems, tiek jau patyrusiems slidininkams. Pramogauti čia kviečiami ir snieglenčių mėgėjai. Slidinėjimo centro atidarymo datą, žiemai artėjant, galima sužinoti centro interneto puslapyje.

Slidinėjimas – tai veikla kiekvienam

Išmokti slidinėti gali kiekvienas norintysis, o ir slidininko amžius čia nesvarbus. Tiesa, nors atsistoti ant slidžių pirmąkart rodos nėra sudėtinga, tačiau specialistai rekomenduoja pradžioje pasitelkti į pagalbą profesionalų slidinėjimo instruktorių. Mat yra technikos subtilybių, kurias įsisavinus, slidinėjimas ne tik dovanos daugiau džiaugsmo, bet ir suteiks daugiau naudos jūsų kūnui. 

Patirkite visapusę slidinėjimo naudą

Taigi, slidinėjimas yra puiki pramoga ir naudinga fizinė veikla. Slidinėjant ne tik puikiai deginamos kalorijos, treniruojami kūno raumenys ir gerinama širdies kraujagyslių sistemos veikla, bet taip pat gerėja nuotaika. Juk aktyvi veikla gryname ore yra gana efektyvus vaistas nuo kartais aplankančių niūrių minčių! Beje, net žymus astronautas Harisonas Šmitas, vienas iš 1972 metais įvykdytos skrydžio į mėnulį misijos ekipažo narių, yra prasitaręs, kad būtent lygumų slidinėjimas jam tapo puikiu pasirengimu vaikščiojimui mėnulyje. 

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: