© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

2014 metais Lietuvos eksportas augs sparčiau nei 2013-aisiais: bendras eksporto augimas sieks 8 proc., o lietuviškos kilmės prekių (išskyrus energetinius produktus) – 4,3 proc., prognozuoja viešosios įstaigos “Versli Lietuva” analitikas.

Pasak Vadimo Ivanovo, prekių kainos šiemet neturėtų drastiškai keistis (paaugs apie 2 proc.), tačiau didės eksporto mastas, šeštadienį rašo “Lietuvos žinios”.

“Lietuvos ekonomika yra maža, todėl poveikio kainoms daryti negali. Tačiau šiemet įmonės iš esmės išveš tiek eksportui skirtos produkcijos, kiek sugebės pagaminti. Jeigu įmonių gamybiniai pajėgumai bus pakankami, daugiau produkcijos jos ir realizuos eksporto rinkose”, – dienraščiui teigė V.Ivanovas.

Analitikas pastebėjo, kad ekonomikos padėtis taisosi visoje Europoje ir euro zonoje, atsigauna anksčiau stagnavusios ekonomiškai stiprios valstybės: “Nemažai analitikų prognozuoja, kad Rusijos ekonomika lėtės dėl neigiamų pasaulinių naftos kainų, bet manyčiau, kad Lietuva po praūžusių šių metų neramumų kitąmet turės neblogas galimybes didinti eksportą į šią šalį”.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: