algirdasbutkevicius.lt archyvo nuotr.

Premjeras, dar neseniai dėl įtemptų santykiai su Rusija prognozavęs Lietuvos ekonomikos praradimus, dabar teigia negalintis pasakyti, kokios įtakos ūkiui jie gali turėti. Algirdas Butkevičius tikina, kad šiuo metu pokyčių nejaučiama.

“Tikrai šiandien negalėčiau pasakyti, kaip galėtų atsiliepti mūsų ekonomikai, yra įvairiausi atlikti skaičiavimai, įvairiausi modeliavimai, galiu tik užtikrinti, kad besibaigiant pirmajam ketvirčiui, mūsų ekonomika dar neturi jokių tokių pojūčių, kad ekonominė situacija Lietuvoje blogėtų ir tikimės, kad pirmasis ketvirtis bus užbaigtas su mūsų planuojamais pasiekiamais skaičiais”, – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė A.Butkevičius.

Anot jo, konkrečiau kalbėti bus galima balandį: “Konkretūs perskaičiavimai bus atlikti balandžio mėnesį, ir tada tikrai mes galėsime pasakyti, kas mūsų laukia, ir pasakyti, kokios galimos grėsmės, ir kokie galimi netekimai”.

Finansų ministras Rimantas Šadžius teigė negalintis komentuoti uždaro posėdžio turinio.

“Finansų ministerija stebi situaciją nuolat. (…) Uždaro posėdžio turinio aš, žinoma, iš etinių sumetimų komentuoti negaliu”, – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams teigė R.Šadžius, paklaustas, ar ministerija rengia planą, kaip būtų padedama ekonomikai, jei santykiai su Rusija pablogėtų.

Premjeras dar praėjusią savaitę teigė, kad finansiniai ir ekonominai šalies praradimai dėl Rusijos ir Ukrainos konflikto šiemet gali sudaryti 1,6 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP). Dėl to Vyriausybė yra pasiryžusi suteikti verslui apie 200 mln. litų paramos iš 2007-2013 metų ES paramos likučių.

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto vadovas Bronius Bradauskas sako, kad Lietuvos praradimai dėl Rusijos ir Ukrainos konflikto, preliminariais duomenimis, gali siekti apie 3,5 mlrd. litų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: