© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Žlungančios reguliariųjų skrydžių bendrovės “Air Lituanica” uždarymas Vilniaus savivaldybei gali kainuoti virš 1 mln. eurų, sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

“Iš tiesų kompanija yra ribotos civilinės atsakomybės asmuo. Už ką garantuoja savivaldybė netiesiogiai per kitas įmones, tai yra už keleivių pinigų grąžinimą. (…) Bilietų parduotų į priekį kompanija turėjo už 2 mln. eurų. Dalis tų pinigų grąžinta ta forma, kad perduota kitai kompanijai, tai mažesnioji dalis lieka – virš 1 mln. eurų gali kainuoti blogiausiu atveju”, – paklaustas, kiek savivaldybei galėtų kainuoti “Air Lituanica” uždarymas sakė R.Šimašius.

Anot jo, viena iš įmonių garantavusių pinigų grąžinimą keleiviams yra Vilniaus savivaldybės valdoma įmonė Vilniaus šilumos tinklai, tačiau likusių įmonių Vilniaus meras neatskleidė.

Pirmadienį R.Šimašius tvirtino, kad Vilniaus valdžia yra numačiusi nuo kitų metų susisiekimo su Vilniumi skatinimui gerinti skirti apie 1 mln. eurų.

Praėjusį penktadienį sunkioje finansinėje situacijoje atsidūrusi skrydžių bendrovė “Air Lituanica” sustabdė veiklą. Iki gegužės pabaigos jos keleivius perėmė Latvijos oro linijų bendrovė “Air Baltic”.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: