© KaunoZinios.lt nuotr.

Turizmo departamentas aiškinasi, kokių nuostolių patyrė nuo kelionių agentūros “Fresh Travel”, veikusios su prekės ženklu “Plus Travel”, nukentėję turistai ir kokios jų kompensavimo galimybės. Departamento vadovo pavaduotojas Juozas Raguckas sako, jog iš draudimo sumos liko apie 100 tūkst. litų, o nukentėjusių žmonių skaičius siekia daugiau nei 1 tūkstantį.

“Bendra laidavimo draudimo suma buvo 700 tūkst. litų, iš jų 600 tūkst. litų bus apmokėta už tris užsakomuosius skrydžius, tai likutis yra apie 100 tūkst. litų. Tačiau tikslios situacijos mes nežinome – nei tikslaus žmonių skaičiaus, nei tikslios nuostolių sumos. Tik įmonės vadovas tai gali žinoti, be iš jo negavome visos informacijos. Dabar ir mėginame ją visą surinkti”, – BNS sakė J.Raguckas.

Ankstų sekmadienio rytą iš Šarm el Šeicho kurorto Egipte grįžo paskutiniai penktadienį veiklą nutraukusios kelionių agentūros “Fresh Travel”, veikusios su prekės ženklu “Plus Travel”, turistai. Lėktuvas su maždaug 180 žmonių Vilniaus oro uoste nusileido apie 4 val., pranešė Vilniaus oro uostas.

Šeštadienį vakare, apie 18 val., grįžo 170 Hurgadoje poilsiavusių turistų. Visus juos parskraidino Turizmo departamento užsakyti bendrovės “Small Planet Airline,s” lėktuvai.

Dar maždaug 130 “Fresh Travel” klientų naktį iš penktadienio į šeštadienį grįžo iš Portugalijos Madeiros salos.

Nuo nemokios agentūros gali būti nukentėję dar daugiau kaip 1 tūkst. žmonių, kurie nusipirko, bet dar neišvyko į keliones, BNS šešadienį pranešė Turizmo departamento vadovo pavaduotojas Juozas Raguckas.

Turizmo departamentas penktadienį sustabdė “Fresh Travel”veiklą. Tai padaryta, agentūrai pranešus, jog ji negali vykdyti įsipareigojimų.

“Fresh Travel” šiemet tapo ketvirtąja kelionių organizatore, kuri paskelbė apie savo nemokumą. Šiuo metu bankrutuoja įmonės “Go Planet Travel”, “Go Baltic Travel” ir “Neoturas”.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: