nuotr. Pexels, Cowomen

Investicijos yra neatsiejama verslo vykdymo dalis. Įmonės nuolat investuoja savo pinigus ir išteklius į technologijas, reklamą, partnerystę. Džiugu, jog kuo toliau, tuo daugiau darbdavių pradeda suvokti, kaip svarbu investuoti ir į darbuotojus. Juk būtent jie skiria savo laiką, energiją, žinias ir įgūdžius tam, kad įgyvendintų įmonės viziją. Atskleidžiame pagrindines priežastis, kodėl investavimas į darbuotojus gali būti naudingas jūsų įmonei.

Didesnė tikimybė pritraukti puikių darbuotojų

Šiuolaikiniai darbuotojai dažnai ieško daugiau nei tik tradicinės darbo vietos. Daugeliui jų svarbi galimybė tobulėti tiek profesine, tiek asmenine prasme. Todėl įmonės, investuojančios į savo darbuotojų tobulėjimą, šiuo atveju neabejotinai laimi. Be to, tokiu būdu darbdaviai gali pritraukti daugiau motyvuotų darbuotojų, kurie yra pasiryžę mokytis ir taip prisidėti prie verslo sėkmės.

Darbuotojų produktyvumo ir pasitenkinimo didinimas

Įmonės, kurios investuoja į savo darbuotojus, gali tikėtis didesnio jų įsitraukimo. Akivaizdu, jog puikias darbo sąlygas turintys ir gerai besijaučiantys darbuotojai yra produktyvesni. O tai reiškia ir kokybiškesnę įmonės veiklą. Vienas iš investavimo į savo darbuotojus pavyzdžių galėtų būti efektyvios personalo valdymo sistemos naudojimas.

Tokia personalo valdymo sistema padeda užtikrinti, kad visos su buhalterine apskaita ir personalu susijusios užduotys būtų atliekamos vienoje vietoje. Be to, ji leidžia patogiai vertinti darbuotojų tikslus ir rezultatus, greitai tvirtinti darbuotojų prašymus ir optimizuoti kitus procesus. Tokiu būdu padidinamas ne tik buhalterių ir personalo vadovų produktyvumas, bet ir visų darbuotojų pasitenkinimas.

Darbuotojų kaitos mažinimas

Augimo ir tobulėjimo stoka yra vienas iš pagrindinių veiksnių, darančių įtaką darbuotojų kaitai. Remiantis pasaulinės analitikos ir konsultacijų įmonės „Gallup“ ataskaita, 87 proc. tūkstantmečio kartos (Y kartos) atstovų teigė, kad augimo ir tobulėjimo galimybės jiems yra vienas svarbiausių pasitenkinimo karjera veiksnių. Šiai nuomonei pritarė ir maždaug 70 proc. kitų kartų specialistų.

Didelė darbuotojų kaita verčia įmonę skirti laiko ir pinigų pakaitinių darbuotojų samdymui, taip pat skatina trumpalaikių darbuotojų, neinvestuojančių į įmonę, kultūrą. Galiausiai taip apkraunami įmonės ištekliai, nes darbuotojai, kuriuos reikia apmokyti, nėra tokie produktyvūs kaip ilgalaikiai komandos nariai.

Šios trys priežastys yra puikus įrodymas, kad investicijos į darbuotojus gali būti naudingos jūsų verslui. Jos prisideda prie tiesioginės naudos įmonei dabar ir ateityje. Taigi, pasistengti kurti įsitraukusių ir laimingų darbuotojų komandą tikrai verta.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: