© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Lietuva jau gali pirkti “Gazprom” dujas iš Latvijos, kainuojančias apytikriai ketvirtadaliu pigiau, nei dabar moka Lietuvos vartotojai, rašo “Verslo žinios”.

Dvi iš keturių didžiausių Lietuvos prekybos dujomis licenciją turinčių bendrovių neoficialiai patvirtino, kad jų sutartinių santykių su “Gazprom” dėl gamtinių dujų tiekimo “tam tikrą laiką” nebesaisto įsipareigojimas neparduoti dujų į trečiąsias šalis. Viena šių įmonių gali būti “Latvijas Gaze”.

Iki Europos Komisijos (EK) Konkurencijos generaliniam direktoratui pradedant tyrimą dėl galimų “Gazprom” pažeidimų, siekiant vyraujančios padėties Rytų ir Vidurio Europos šalių rinkose, draudimas parduoti dujas trečiosioms šalims buvo vienas iš “Gazprom” sutarčių su pirkėjais reikalavimų.

Antimonopolinės Europos Sąjungos institucijos geografinį bloko rinkos skirstymą laiko vidaus rinkos taisyklių pažeidimu.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: