© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Lietuvos bankas ieško galimybių prieš įvedant eurą smulkiesiems rajonų prekybininkams suteikti iki 10 tūkst. eurų (34,5 tūkst. litų) kreditą apyvartinėms lėšoms. Kaip rašo dienraštis “Verslo žinios”, jei toks mechanizmas bus sukurtas, jis neturės analogų Europoje.

“Mes parengsime tipinę formą ar sutarties, ar susitarimo, kurį galėtų pasirašyti bankas su klientu – prekybos įmone. Ten bus numatytas pinigų pristatymas smulkiesiems prekybininkams. Dabar galvojame apie sumą, ne didesnę kaip 10 tūkst. eurų. Man atrodo, tiek bus pakankamai”, – Lietuvos smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos posėdyje, atsakydamas į verslininkų klausimus, užsiminė Lietuvos banko pirmininkas Vitas Vasiliauskas.

Ar prekybininkas būtinai privalės turėti atitinkamą sumą litais sąskaitoje, kad gautų tokią paskolą, ar paskola bus neprocentinė, kaip bus užtikrintas grąžinimas ir panašiai – V.Vasiliauskas nedetalizuoja. Anot jo, atitinkamas mechanizmas svarstomas Grynųjų pinigų darbo grupės posėdyje. Smulkiosios prekybos įmonės, anot Lietuvos banko vadovo, eurų siuntos turėtų sulaukti likus 5 dienoms iki euro įvedimo.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: