© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Lietuvos bankas pirmasis iš Europos centrinių bankų gavo kvalifikuoto užsienio institucinio investuotojo Kinijoje statusą. Bankui taip pat suteikta kvota tiesioginėms investicijoms į Kinijos vertybinius popierius.

“Tai svarbus žingsnis, įgyvendinant praėjusiais metais atnaujintą Lietuvos banko finansinio turto valdymo politiką, jis suteiks papildomų Lietuvos užsienio atsargų investavimo ir rizikos išskaidymo galimybių”, – pranešime sakė Lietuvos banko Bankininkystės tarnybos direktorius Mindaugas Vaičiulis.

Lietuvos bankas gavo oficialų patvirtinimą, kad Kinijos valstybinė užsienio valiutos administracija (angl. State Administration of Foreign Exchange) jam suteikė 100 mln. JAV dolerių kvotą tiesioginėms investicijoms į Kinijos kapitalo rinką.

Pasak M.Vaičiulio, Lietuvos bankui norint pradėti tiesiogiai investuoti į antros pagal dydį pasaulyje ekonomikos – Kinijos – kapitalo rinką, liko paskutinis žingsnis – gauti šios šalies centrinio banko leidimą.

Lietuvos bankas ir Kinijos vertybinių popierių priežiūros komisija jau yra pasirašę Memorandumą dėl bendradarbiavimo vertybinių popierių priežiūros srityje.

Lietuvos bankas, reaguodamas į pastarųjų metų Europos ir pasaulio ekonomikos bei finansų rinkų raidą ir atsižvelgęs į Pasaulio banko rekomendacijas, praėjusių metų rudenį atnaujino finansinio turto valdymo politiką. Tai sudaro sąlygas lanksčiau ir ilgainiui pelningiau investuoti Lietuvos užsienio atsargas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: