© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Vieną didžiausių mažmeninės prekybos tinklą Lietuvoje valdančios bendrovės “MaximaLT” grynasis pelnas pernai siekė 171 mln. litų ir buvo 9,6 proc. didesnis nei 2012 metais, kai jis buvo 156 mln. litų.

Didesnį įmonės pelningumą pernai lėmė parduotuvių tinklo plėtra, ilgalaikės investicijos į konkurencingumo užtikrinimą bei pamažu gerėjanti ekonominė situacija šalyje, pranešė “Maxima LT”.

“Praėjusiais metais įmonės gautos pajamos iš pagrindinės veiklos šiek tiek augo, tačiau šis augimas nebuvo ženklus. Tad kiek didesnį įmonės pelningumą lėmė tinklo plėtra, taip pat nuoseklios įmonės investicijos į vartotojų poreikius atitinkančio šviežių ir kokybiškų maisto produktų asortimento parduotuvėse užtikrinimą, žemą kasdienių produktų kainą, apsipirkimo patogumą”, – pranešime spaudai sakė “Maxima LT” generalinis direktorius Arūnas Zimnickas.

Pasak jo, augančios įmonės pajamos ir pelningumas, taip pat rodo ir šalyje pamažu gerėjančias vartotojų nuotaikas.

Pranešime nurodoma, kad kaip ir ankstesniais metais bendrovė uždirbtą pelną ketina investuoti į tinklo plėtrą, naujų darbo vietų kūrimą bei esamų parduotuvių atnaujinimą.

Iki šių metų pabaigoje “Maxima LT” planuoja atidaryti 5 naujas parduotuves ir sukurti daugiau kaip 400 naujų darbo vietų. Šiemet taip pat planuojama atnaujinti 6 tinklo parduotuves.

“MaximaLT” Lietuvoje šiuo metu valdo 230 parduotuves.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: