© Živilės Žilionytės nuotr. / KaunoZinios.lt

Nekilnojamojo turto specialistai teigia, kad dėl gyventojų nuogąstavimų ir gerėjančios ekonominės situacijos nekilnojamojo turto kainos gali didėti, tačiau subalansuota pasiūla ir paklausa apsaugos nuo nemalonių netikėtumų, rašo dienraštis “Lietuvos žinios”.

“Jeigu gyventojai ateitį piešia rožinėmis spalvomis, prasideda savaiminis NT rinkos ir kainų augimas, nes visi rinkos dalyviai bando užbėgti įvykiams už akių. Pardavėjai nenori NT parduoti per pigiai, jeigu tikisi, kad po trejų metų padėtis bus daug geresnė ir turtą galės parduoti už gerokai didesnę kainą. O pirkėjai, matydami, jog padėtis žada pasitaisyti, ir manydami, kad įvedus eurą jie taps turtingesni, skuba įsigyti NT, nes bijo, kad po trejų metų kainos pakils”, – aiškino banko “Nordea” ekonomistas Žygimantas Mauricas.

“Objektyvių priežasčių, kodėl kainos turėtų didėti, nėra. Aišku, visko gali nutikti – kartais veikia psichologiniai dalykai. Kuo daugiau žmonių kalbės, kad įvedus eurą viskas brangs, tuo labiau tikėtini keisti veiksmai”, – teigė bendrovės “Hanner” vadovas Arvydas Avulis.

“Ober Haus” Vertinimo ir rinkotyros skyriaus vadovo Sauliaus Vagonio teigimu šiemet NT rinka gali būti labai aktyvi.

“Matyt, vieni NT pirks bijodami euro pasekmių, kiti tiesiog norės įsigyti būstą, kol jis nepabrango, treti nenorės laikyti pinigų bankuose, baimindamiesi bankroto ar būdami nepatenkinti mažomis indėlių palūkanomis”, – sakė S.Vagonis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: