© Vilmanto Ramono nuotr./KaunoZinios.lt

Išblėsus gyventojų optimizmui ir laukiant aiškumo dėl būsto kainų įvedus eurą, kai kurie bankai fiksuoja mažesnį susidomėjimą būsto paskolomis. Vis dėlto vertinant metų pradžios realijas konstatuojama, kad, atsižvelgiant į 2014 metų sandorių šuolį, šiemet rinka lieka aktyvi, rašo “Verslo žinios”.

SEB banko prezidento pavaduotojas ir Verslo bankininkystės tarnybos direktorius Aivaras Čičelis mano, kad 2014-ieji buvo išskirtinai aktyvūs NT sandoriais ir tam įtakos galėjo turėti euro įvedimo veiksnys, o šiemet rinka yra sveikai aktyvi: “Vis dėlto manome, kad NT rinka išlieka sveikai aktyvi, nes, palyginti su 2013-ųjų pradžia, kai buvo fiksuotas didelis NT aktyvumas, NT sandorių skaičius šiemet išlieka panašus”.

Tuo metu “Swedbank” Privačių klientų finansavimo skyriaus vadovas Tomas Pulikas, teigia, kad nors metų pradžioje buvo prognozuota, kad būsto paskolų rinka aprims, paskolų paklausos mažėjimo tendencijų bankas nemato. 2015 metų pradžioje, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu 2014 metais, fiksuojamas augimas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: