Valentinas Mazuronis tvarka.lt archyvo nuotr.

Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis spalio 28 dieną susitiks su JAV energetikos kompanijos “Chevron”, kuri pasitraukė iš skalūnų dujų konkurso, atstovais. Tikėtina, kad juos priims ir Vyriausybės kancleris. Tačiau “Chevron” atstovė Lietuvoje Orijana Mašalė teigė negalinti patvirtinti tokios informacijos.

“Atvažiuoja “Chevron” atstovai trim dienoms, jeigu neklystu. Yra numatytas konkretus laikas, vieną iš tų dienų susitiksiu su atstovu”, – penktadienį spaudos konferencijoje teigė A.Mazuronis.

Aplinkos ministerija  patikslino, kad ministro ir “Chevron” susitikimas numatytas spalio 28 dieną.

“Mes tokios informacijos apie vizitą neturime”, –  sakė O.Mašalė.

Premjero atstovė Evelina Butkutė-Lazdauskienė sakė, kad Algirdas Butkevičius su “Chevron” atstovais neketina susitikti Anksčiau šią savaitę ji sakė, kad Vyriausybė ketina konsultuotis su “Chevron” reguliacinės aplinkos formavimo.

V.Mazuronis  teigė, kad nėra numatytų gairių ar būsimo pokalbio temų.

“Chevron” neatvyksta mokyti, ar konsultuoti Vyriausybės, ar Aplinkos ministerijos. Yra prašymas pasaulinės kompanijos atstovų susitikti ir aš mielai susitiksiu. (…) Temos nėra numatytos, esu pasirengęs kalbėtis visomis temomis”, – teigė ministras.

Į Lietuvą spalio 27-29 dienomis turėtų atvykti “Chevron Exploration & Production Europe” vadovas Derekas Magnessas (Derekas Magnessas).

“Chevron” praėjusią savaitę pareiškė pasitraukianti iš skalūnų dujų žvalgybos konkurso dėl reikšmingų pokyčių Lietuvos mokesčių, teisinėje ir reguliavimo aplinkoje.

Bendrovės “LL investicijos”, kurios 50 proc. akcijų valdo “Chevron”, rugsėjo pabaigoje pradėjo gręžti antrąjį žvalgomąjį gręžinį Rietavo savivaldybėje, kur įmonė turi leidimą žvalgyti ir išgauti angliavandenilius.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: