© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Autorių asociacijos siekia prisiteisti daugiau nei 1 mln. eurų 2011-2014 metais nesumokėto atlygio autoriams už retransliuojamose programose panaudotus jų kūrinius iš palydovinės televizijos operatorės “Viasat”, atrėžiančios, kad reikalavimai nepagristi, o kabelinės televizijos piktinasi, kodėl “Viasat” negalioja tos pačios taisyklės, kaip ir visiems kitiems televizijos operatoriams, penktadienį rašo “Verslo žinios”.

Teismas dar pernai lapkritį buvo nutaręs, kad “Viasat” Lietuvos gretutinių teisių asociacijai (AGATA), asociacijai LATGA ir Audiovizualinių kūrinių autorių teisių asociacijai (AVAKA) už neteisėtą naudojimąsi autorių kūriniais privalo sumokėti maždaug 2,15 mln. eurų. Teismui sprendimą tuomet teko priimti už akių, mat “Viasat” į ieškinį neatsiliepė.

Skyrus baudą “Viasat” susigriebė ir paprašė atnaujinti bylos nagrinėjimą. Vilniaus apygardos teismas jos imsis kitą savaitę.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: