Youtube vaizdoįrašo kadras

Iš vienintelės sąlyginai nepriklausomos Rusijos radijo stoties “Echo Moskvy” internetinės svetainės archyvų buvo pašalintas prieš pat Naujuosius metus metus laidoje “Išskirtinė nuomonė” rašytojo ir publicisto Viktoro Šenderovičiaus duotas interviu, kuriame pastarasis pasidalino informacija apie kriminalinę Rusijos prezidento Vladimiro Putino praeitį.

Laidoje žinomas Rusijos opozicionierius pateikė informaciją apie ankstyvuosius Vladimiro Putino jaunystės metus ir jo ryšius su asmenimis, galimai siejamais su taip vadinamos mafijinės Tambovo grupuotės nariais. Konkrečiai buvo minimas pirmasis Putino dziudo treneris, su kuriuo V.Putiną siejo itin glaudūs asmeniniai ryšiai.

Taip pat laidoje buvo svarstomos galimos prezidento sąsajos su kita garsia mafijine grupuote, glaudžiais ryšiais su kuria neseniai apkaltintas Rusijos generalinis prokuroras V.Čaika. Situaciją narpliojęs Aleksėjaus Navalno “Kovos su korupcija fondo” kurtas dokumentinis filmas sulaukė kelių milijonų peržiūrų internete.

Nepaisant to, kad laida su V.Šenderovičium buvo pašalinta iš “Echo Moskvy” internetinės svetainės archyvų internautai sugebėjo plačiai paviešinti interviu bei patį pašalinimo faktą.

Kviečiame pažiūrėti šį laidos įrašą:

Taip pat skaitykite: „Mamytės, laukit karstų!“. Dingęs iš „Echo Moskvy“ (“Эхо Москвы”) pranešimas

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: