Kultūros laidos "Pasivaikščiojimai" kadras

Alina Orlova man visada atrodė tarsi būtų Mažojo Princo sesuo. Teisingai, ji – Mažoji Princesė. Tarsi nužengusi iš Mėnulio. Vadinasi, atsinešusi visai kitokį požiūrį.

Pasivaikščiojimuose ji išlipa iš viešojo transporto autobuso. Genialumas slypi paprastume – savo kūrybą pristačiusi įvairiose šalyse, dalinusi interviu ne vien Lietuvos žurnalistams – ji nė neatrodo jog maudytųsi šlovės vandenyse. Gal todėl tiek Alinos mama, tiek Rytis ją sulygina su M.K. Čiurlioniu – abu kuklūs, paprasti ir genialūs.

Gyvenimo prasmė slypi pačiame gyvenimo procese. Žaidimo esmė – ne pergalėje, o žaidimo procese. Kūrybos esmė – ne rezultate, o kūrimo procese. Visko prasmė sueina į vieną – į procesą. Alina Orlova – proceso žmogus. Tarpinis variantas nuo pradžios iki pabaigos.

Jodie Foster režisuotame filme „The Beaver“ (liet. „Bebras“) pagrindinė idėja buvo, jog  viskas nebus gerai, tačiau tą negerumą galima išgyventi su kitais žmonėmis.  Svarbu yra būti su kitais žmonėmis. Alina Pasivaikščiojimų pabaigoje ištaria priešingai: „Viskas bus gerai“.  Tačiau tiek Alinai Orlovai, tiek Jodie Foster idėjų prasmė slypi buvime su žmonėmis. Kad ir kaip sunku patikėti, bet atrodo, jog ima egzistuoti viena tiesa – procesas ir žmonės kartu procese.

Neringa

Alchemija.tv

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: