Organizatorių archyvo nuotr.

eigu būtų rengiamos universaliausio namuose gaminamo patiekalo varžytuvės, publikos simpatijas neabejotinai laimėtų blynai. Tai valgis, kurį mielai valgo bemaž visi: nuo mažo vaiko iki garbaus amžiaus senjoro. Be to, šį patiekalą ne tik skanu valgyti, bet ir smagu gaminti: paprasta, greita ir nebrangu. Rodos, kas gali būti geriau? Už lengvai pagaminamus ir skanius blynus gali būti geriau tik… Tobuli blyneliai su kefyru.

Nemėgstantys kefyro nesuskubkite susiraukti. Valgant iškeptus šiuos blynelius nė neįtarsite, kad jų sudėtyje yra kefyro, tuo tarpu pati blyno konsistencija palyginus su įprastais blynais skiriasi kaip diena ir naktis. Kodėl reikalingas kefyras? Jis suteikia blynams apimties, purumo ir tampa neįtikėtinai panašūs į tuos, kuriuos esame pratę vadinti amerikietiškaisiais. Taigi, šiems blynams su kefyru pagaminti jums reikės:

250 g kefyro;

200 g miltų;

60 g cukraus;

0,5 arbatinio šaukštelio sodos ir

pagal skonį – druskos.

Nuo ko pradėti? Gamybos eiga visai nesudėtinga. Visų pirma reikia į indą sudėti miltus, cukrų ir druską. Išmaišius šiuos biriuosius produktus, galima supilti kefyrą ir tešlą gerai išmaišyti iki vientisos masės. Jeigu tešla skysta, įmaišykite dar miltų. Tobula tešla turėtų būti šiek tiek tirštesnė už grietinę ir jos pakabinus su šaukštu, nuo jo nenubėgti. Galiausiai beliks įdėti pusę šaukštelio negesintos sodos, ją gerai išmaišyti ir palikti tešlą penkioms minutėms pastovėti. Tuo pat metu jau galite kaisti keptuvę ir ruoštis skaniųjų blynelių kepimui.

Dažnai klausiama: kokį aliejų rinktis šių blynų kepimui? Ypatingu aliejumi pasirūpinti nereikia, puikiai tiks tas, kurį naudojate kasdienėje maisto ruošoje. Vieni kepa ant saulėgrąžų ar rapsų, kiti ant alyvuogių ar kokoso aliejaus, treti jokių riebalų kepimui nenaudoja visai. Todėl tai yra jūsų laisvė rinktis.

Kai keptuvė įkaista, sumažinkite ugnį. Tuomet pagal skonį galima pradėti formuoti norimo dydžio blynus keptuvėje. Jeigu blynus formuosite labai plonus – jie iškils nedaug ir nesijaus tiek purumo. Tuo tarpu formuodami „storesnius“ blynus nepamirškite, kad jų kepimas užtruks kiek ilgiau. Tačiau tikrai pravers sulaikantis šilumą keptuvės dangtis, kuris padės blynams greičiau iškepti. Šiuo atveju keptuvės dangtis yra geresnis pasirinkimas nei kaitros didinimas, kadangi antruoju atveju blynai apsvils, o viduriukas liks neiškepęs.

Jeigu norite išbandyti amerikietiškuosius blynus – juos formuokite tiesiog didesnius. Greičiausiai nedidelėje keptuvėje tilps vienas blynas. Tačiau ir vėl reikia prisiminti, kad tokie blynai pareikalaus šiek tiek daugiau laiko kepant nei įprastieji. Visgi, reikia pripažinti, kad nors laiko sąnaudos yra ir didesnės, tačiau rezultatas tai atperka bent jau dešimteriopai.

Svarbu nebijoti eksperimentuoti! Jeigu mėgstate blynus su cinamonu, aguonomis, obuoliais, bananais, razinomis ar kitomis uogomis, saulėgrąžomis ar riešutais – nedvejodami galite jų įmaišyti į tešlą. Galiausiai blynus gardinkite mėgstama uogiene, džemu, cukraus pudra, medumi ar klevų sirupu. Kitaip tariant, šis receptas, kuriama aprašoma, kaip gaminami blynai su kefyru, nėra galutinis ir nekeičiamas. Priešingai, naudodami savo „skonio favoritus“ tik dar labiau tikėtina, kad įgysite naują patiekalą, kuris pasiliks jūsų šeimos Meniu sąraše ilgam laikui.

Nesinori pranašauti, tačiau labai tikėtina, kad būtent šis receptas, pagardintas jūsų mėgstamais ingridientais, eis iš kartos į kartą kaip išskirtinis šeimos receptas. Ir dėl savo paprastumo, prie kurio vis vien visuomet grįžtame, ras kelią ne tik ant kiekvienos šeimos stalo, bet taip pat ir kelią į šeimos narių širdis.

Užsakymo Nr. KMC200101

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: