Organizatorių archyvo nuotr.

Šiandieną vis dažniau krypstame prie sveikesnių, tvaresnių ar ekologiškesnių alternatyvų įvairiose gyvenimo srityse – galime tik pasidžiaugti, nes tokie pasirinkimai atstoja žingsnius sveikesnės planetos link. Sveiksta ne tik planeta, bet ir mes patys – pavyzdžiui, pakeitę įprastus, mažesnės maistinės vertės aliejus į tokius kaip kanapių, avokadų ar graikinių riešutų, palengvinsite darbą savo organizmui ir gausite daug naudingų maistinių medžiagų. Pasidomėkime minėtaisiais aliejais, jų verte ir nauda gaminant įvairius patiekalus.

Organizatorių archyvo nuotr.

Kanapių aliejus – imuniteto stiprinimui ir grožiui

Natūralia sudėtimi pasižymintis pluoštinių kanapių aliejus pasižymi begale privalumų: jame gausu Omega-3 ir Omega-6 polinesočiųjų riebalų rūgščių ir tokių vitaminų, kaip A, B1, B2, B3, B6, C, D, E. Tokia sudėtis gali padėti stiprinti imunitetą, skatinti ląstelių atsinaujinimą ir neleisti daugintis bakterijoms. Be to, šis aliejus tikriausiai itin patiktų dailiosios lyties atstovėms, mat galima pastebėti teigiamą poveikį odai – gali sumažėti sudirgimai, paraudimai, išsausėjimas. Kanapių aliejaus skonis žemiškas ir riešutinis, tad puikiai tiks bet kokioms salotoms pagardinti, bet turėkite omenyje, kad kepimo temperatūra itin žema, tad labiau tiks greitam paskrudinimui keptuvėje. Tiesa, jei norite naudoti itin geros kokybės variantą, pasidairykite Jorùs internetinėje parduotuvėje – čia atrasite ne tik pluoštinių kanapių sėklų aliejų, bet ir kitokių kanapių produktų jūsų virtuvės eksperimentams.

Organizatorių archyvo nuotr.

Avokadų aliejus – žvitresnėms akims

Švelnaus skonio avokadų aliejus gausus liuteino – antioksidanto, galinčio pagerinti akių sveikatą ir sumažinti kataraktos ir kitų ligų riziką. Šiandien, kai nemaža dalis mūsų dirba sėdimus darbus ir kone visą dieną žiūri į kompiuterio ekraną, rūpintis akimis yra be galo svarbu. Negana to, šis aliejus gali sumažinti cholesterolio kiekį ir pagerinti širdies veiklą, suteikti odai elastingumo ir paspartinti žaizdų gijimą. Nors ir avokadai yra gana dažnas ingredientas šiuolaikinėje virtuvėje, nemėgstantys šio vaisiaus vis tiek gali vartoti jo aliejų, mat skonis skiriasi, o nauda išlieka. Gaminant avokadų aliejus gali išlaikyti aukštesnę temperatūrą nei kiti variantai, tad puikiai tiks kepimui keptuvėje, skrudinimui, grilinimui ir receptams orkaitei – pabandykite pašlakstyti ir salotas, gamindami naminį majonezą ar humusą, bei gaivinančioje gaspačo sriuboje.

Organizatorių archyvo nuotr.

Graikinių riešutų aliejus – atsigavusiai odai

Itin riešutinis šio aliejaus skonis pagardins bet kokį patiekalą ir suteiks gausybę privalumų. Pavyzdžiui, sudėtyje esanti alfa-linoleno rūgštis padeda palaikyti struktūrinį odos vientisumą – būtent taip stimuliuojamas odos ląstelių atsinaujinimas, veikia priešuždegiminės savybės ir spartinamas žaizdų gijimas. Graikinių riešutų aliejus pasižymi aukšta kepimo temperatūra, tad tiks keptuvėms, o išskirtinis riešutų skonis suteiks unikalių natų bet kokiam patiekalui. Šitaip galite patobulinti net tokius paprastus patiekalus kaip įvairios salotos, keptos bulvės, paukštienos kepsneliai ar paprasčiausia sriuba.

Nebijokite eksperimentuoti virtuvėje – išbandykite šiuos aliejus ir stebėkite, kaip atsigauna jūsų oda, paaštrėja žvilgsnis ir stiprėja imunitetas!

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: