(c) kaunas.lt archyvo nuotr.

Šiuo metu Kaune suplanuoti trys maršrutai, kuriuose profesionalūs gidai įvairiomis kalbomis supažindins su lankomų vietų istorija.

Turistų keliones apžvalginiu autobusu gerai įvertino miesto meras Andrius Kupčinskas. Jis sveikina “Litauros” iniciatyvą. Ji pasitarnaus skleidžiant informaciją apie Kauną, kuriame yra daug muziejų ir įdomių lankytinų vietų. Kaune yra ką pamatyti ir besidomintiems menu, ir mūsų krašto istorija. Kaune yra meno genijaus M. K. Čiurlionio muziejus, kuriame galima pamatyti nuostabius jo paveikslu ir paklausyti muzikos. Visus sužavi tai, kad tas pats žmogus buvo ir muzikos, ir tapybos genijus. Vytauto Didžiojo karo muziejuje galima sužinoti apie garbingą mūsų šalies istoriją, pamatyti legendinių lakūnų S. Dariaus ir S. Girėno, skridusių per Atlantą lėktuvo “Lituanica” liekanas.

„Iki šiol ne visos turistų grupės pasilikdavo Kaune, pasivaikščiodavo Laivės alėja, aplankydavo kitas miesto centre esančias vietas ir grįždavo į Vilnių. Tikėkimės, kad kelionių organizatorių “Litaura” pastangų dėka situacija keisis ir užsienio turistai Kaune pasiliks ilgesniam laikui,” – vylėsi maršrutą organizuojančios bendrovės „Litaura” direktorius Rimvydas Speičys.

Turistus, priklausomai nuo žmonių skaičiaus, vežios dviejų aukštų 66 vietų „Neoplan” autobusas ir mažesnis, 16 vietų, „Mercedes Benz Splinter”. Dviejų valandų ekskursijos mažiausia kaina – 20 Lt. Grupėms bus taikomos nuolaidos, o pavieniams turistams ekskursijos šiuo autobusu kainuos 20-30 Lt.

Šia paslauga gali naudotis ne tik turistai, atvykę iš užsienio šalių, bet ir kauniečiai bei svečiai, atvykę į Kauną iš kitų miestų.

Organizatoriai sieks apžvalginių autobusų maršrutus padaryti reguliarius, tačiau kol projektas įgaus pagreitį, ekskursijos vyks tik per kelionių agentūras. „Tikėkimės, jog apžvalginiai autobusai sulauks susidomėjimo ir netrukus galėsime įrengti specialias stoteles, kuriose jie sustos,” – sakė R.Speičys.

Danutė MarcinkevičienėTarybos sekretoriato vyriausioji specialistė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: