(c) kaunas.lt archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybės didžiojoje salėje Kauno mero pavaduotojas Algimantas Kurlavičius bei miesto tarybos nariai A.Kaminskas bei L.Kudarienė priėmė svečius iš Tekančios saulės šalies.

„Tikiu, kad svarbu plėtoti ne tik tarpkultūrinius, bet ir dvasinius ryšius, kurie mus su šiuo miestu sieja nuo Č.Sugiharos darbo pradžios,”- sakė A.Kurlavičius.

Gausiai delegacijai buvo pristatytas Kauno miestas, jo vystimosi strategijos, didžiausi investavimo projektai, kultūrinis, akademinis bei sportinis gyvenimas. Svečiai supažindinti su Žalgirio arena, baigiama atnaujinti Kauno pilimi bei Laisvės alėjos rekonstrukcijos projektu.

„Pirmą kartą Kaune lankiausi prieš 15 metų. Kaip ir tada, taip ir dabar pajutome kauniečių šilumą. Č.Sugiharos pavyzdys turėtų įkvėpti abiejų šalių jaunąją kartą – tokiu pavyzdžiu reiktų auklėti mūsų vaikus. Noriu padėkoti už nuostabų Lietuvos kultūros pristatymą. Visada malonu grįžti į miestą, kuriame buvo atliktas toks žygdarbis”, – džiaugėsi Yaotsu miesto meras.

Iki 1940 metų Kaune dirbęs Japonijos konsulas Čijunė Sugihara spėjo išduoti nacistinės Vokietijos persekiojamiems žydams kelis tūkstančius vizų, taip išgelbėdamas jų gyvybes.

Atsisveikindami svečiai iš tolimosios Japonijos miestui įteikė žymaus Japonijos dailininko Mori paveikslą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: