(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Vakar Kauno valstybinis dramos teatras šventė 90-ies metų jubiliejaus iškilmes. Didingą gimatdienį švenčiantis teatras žiūrovams pateikia daug naujovių: atidengta čia kūrusių ir tebekuriančių menininkų atminties siena bei ekspozicija, kuri bus nuolatos papildoma.

Nuo šiol žymiausi Kauno dramos teatre kūrę ir tebekuriantys menininkai – aktoriai, režisieriai, scenografai, kompozitoriai, dramaturgai – į mus žvelgs nuo Atminties sienos.

Ekspozicijoje taip pat eksponuojamas legendinis, uždraustasis Šv. Mergelės Marijos paveikslas iš 1972 m. Jono Jurašo pastatyto spektaklio „Barbora Radvilaitė”, kurį išsaugojo pats režisierius. Minėtasis paveikslas neabejotinai yra parodos pasididžiavimas. Sovietmečiu jį rodyti publikai buvo griežtai uždrausta. Dėl tikėjimo ir lietuviškumo potekstės tuometės valdžios nepalankiai buvo sutiktas, o vėliau rodyti uždraustas ir pats spektaklis

Renginio metu taip pat buvo galima susipažinti su šiuo metu dar spaustuvėje esančia knyga, kurioje – teatro pastatų ir jų vaiduoklių istorijos, žymiausių režisierių ir teatro kritikų mintys, begalė nuotraukų iš visų laikų spektaklių (lietuvių ir anglų kalbomis).

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: