© Mario Mankey

Ispanijos menininkas Mario Mankey, siekdamas ištirti “šiuolaikinio individo amžinus prieštaravimus dėl savo ambicijų ir apribojimų”, kuria meną, reflektuodamas žmogaus būklę. Neseniai jis nusprendė eksperimentuoti su skulptūromis. “Ego Erectus” – tai gigantiško dydžio kūrinys, sukurtas Berlyne vykdomam projektui “The Haus”.

Bendradarbiaudama įmonė pakvietė 165 menininkus, kad jie savo kūriniais atspindėtų apleistą penkių aukštų Berlyno banko interjerą. Savo ruožtu, Mankey sukūrė milžinišką kojų porą, kuri, atrodo, sustingo praskrodusi lubas. Pilkos spalvos ir neapdorotos tekstūros milžino pėdų skulptūra atitiko savo monochromatinę aplinką ir nuskaidrino pramoninės estetikos niūraus biuro patalpas.

Kaip ir kiti jo gilią potekstę savyje nešantys kūriniai, “Ego Erectus” yra skirtas “įvairialyčiai ir intymiai auditorijai”. Du mėnesius lankytojai galėjo išvysti šią skulptūrą, kuri buvo apžiūrima iki tol, kol visas pastatas buvo nugriautas.

CCC

© Mario Mankey

Nors Mankey gerbėjai gali būti nusivylę, nes šio trimačio darbo jau nebėra, menininkas turi didelių ateities planų. Savo tinklalapyje gerbėjams prasitaria, kad jo tikslas yra sukurti meninį dialogą, kuris būtų kilęs iš drobės, komiksų ar bet ko, kas susiję su dialogu ir skleidžia žinią, o tai reiškia, kad jo susidomėjimas avangardiniu menu tik stiprėja.

AAA

© Mario Mankey

Taip pat skaitykite: Venecijoje iš vandens iškilo milžiniškos rankos [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: