Imperial Theatre Tokyo archyvo nuotr.

Oficialiai įvyko visų mėgstamo animacinio filmo „Stebuklingi Šihiros nuotykiai Dvasių pasaulyje“ sceninis debiutas. Nuo to laiko, kai 2001 metais visuotinai pripažinta „Studio Ghibli“ pristatė filmą publikai, jis užkariavo daugybės gerbėjų iš viso pasaulio širdis. Tai istorija apie dešimtmetę Čihiro ir jos tėvus. Kraustydamiesi į naują gyvenvietę, Čihiro su tėvais užtinka Kami pasaulį (Kami – remiantis japonų Šinto folkloru, yra dvasios). Ragana Jubaba paverčia mergaitės tėvus į kiaules, taigi Čihiro, norėdama surasti būdą, kaip išlaisvinti savo gimdytojus, pradeda dirbti raganai valydama jos pirtį. Žiūrovams tenka proga išvysti nepakartojamą, stebuklingų veikėjų pilną kelionę.

Visą šią istoriją perkelti and realios teatro scenos, be abejonės, gan ambicinga užduotis. Tiesą sakant, spektaklio dizaineris ir lėlininkas Tobis Olie pripažįsta, kad „scenai pritaikyti neriboto išradingumo Hayao Miyazaki ikona tapusią animaciją buvo ir neįtikėtinai smagu, ir neįtikėtinai sunku.“

Filmą scenai adaptavo ir spektaklį režisavo dviejų „Tony“ apdovanojimų laimėtojas Džonas Kairdas, didelis Miyazaki gerbėjas. Jis mano, kad Miyazakio istorijos yra nepaprastai emocianalios ir intelektualios. Miyazakis turi unikalų talentą perprasti ir vizualizuoti vaikų išmones, taigi tampa „ne ką prastesnis nei kai kurie didieji pasakotojai kaip Čarlzas Dikensas, Hansas Kristianas Andersonas ir Levis Kerolis. Manau, kad jis pasižymės istorijoje kaip vienas iš didžiausių visų laikų pasakotojų“.

Imperial Theatre Tokyo archyvo nuotr.

Miyazakis pasidalino savo mintimi, kad filmas jam atrodo „taip visų mylimas, kad tapo ne tik jo kūriniu, tačiau visų dalimi“, todėl padrąsino Kairdą „gerai praleisti laiką“. Kairdas su komanda, be abejonės, taip ir padarė. Mari Natsuki, viena iš dviejų Jababą vaidinančių aktorių, kuri taip pat įgarsino raganą originaliame animaciniame filme, teigė: „Jaučiausi lyg linksmindamasi atrakcionų parke. Netgi vidury pasirodymo kartais pagalvodavau „Juk tai taip linksma!“

Tris valandas trunkantis spektaklis buvo rodomas Tokijuje, Imperatoriškajame teatre, Toho scenoje, 90-ojo teatro jubiliejaus proga. Pasirodymai tęsėsi nuo 2022 m. kovo 2 d. iki kovo 29 d. Šią vasarą numatytos gastrolės po kitus Japonijos miestus, įskaitant Osaką, Fukuoką, Saporo ir Nagoją. Viliamasi vėliau spektaklį parodyti ir kitose Azijos ir Europos šalyse.

Imperial Theatre Tokyo archyvo nuotr.
Imperial Theatre Tokyo archyvo nuotr.
Imperial Theatre Tokyo archyvo nuotr.
Imperial Theatre Tokyo archyvo nuotr.
Imperial Theatre Tokyo archyvo nuotr.

„Studio Ghibli“: viskas, ką reikia žinoti apie legendinę japonų animacinių filmų studiją

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: