Naisių gandralizdis / Organizatorių archyvo nuotr.

Naisių gandrų šeimyna – bene žinomiausia Lietuvoje. Praėjusiais metais dešimtys tūkstančių projekto „Lietuva Tavo delne“ žiūrovų tiesiogiai stebėjo gandrų gyvenimą. Šiemet, likus kelioms dienoms iki kovo 25-osios – Gandro dienos, transliacija vėl sugrįžo į projektą.

Būtent kovo 25-ąją – Gandro dieną – po žiemojimo šiltuose kraštuose dažniausiai į Lietuvą parskrenda pirmieji gandrai. Projekto lankytojai kasdien gali laukti, o vėliau stebėti gandrų šeimos gyvenimą – poros sugrįžimą, jauniklių išsiritimą ir jų auginimą. Kaip teigia žinomas Lietuvoje gamtininkas Selemonas Paltanavičius, gandrus stebinčių žiūrovų laukia ypač įdomūs vaizdai: „Gandrai – mūsų nacionaliniai paukščiai, kasmet grįžtantys perėti į Lietuvą. Čia jie praleidžia apie 4 mėnesius, per kuriuos spėja užauginti tris-keturis gandriukus. Juos iki liepos pabaigos augina, o po to kartu su jais išsiruošia žiemoti į Afriką.“

Tiesioginėse transliacijose – gyvas vaizdas ir orai

Pagal projekto „Lietuva tavo delne“ lankomumą ir žiūrovų atsiliepimus pastebėta, kad lietuviai mėgsta pasižiūrėti  transliacijas prieš vykdami į pajūrį, jėgos aitvarų rojų Svencelę ar Druskininkus. „Matome, kad projekto lankytojai tiesiogines transliacijas iš gražiausių bei įdomiausių Lietuvos vietų stebi ne tik siekdami atsipalaiduoti, bet ir norėdami patys pamatyti oro sąlygas. Kad lankytojams nereikėtų papildomos informacijos ieškoti kitur, nuo šiol transliuojamus  vaizdus papildėme informacija apie oro temperatūrą ir vėjo greitį“, – sako Pranas Kuisys, projekto iniciatorės „Bitė Lietuva“ rinkodaros direktorius.

Su tuo iš dalies susiję ir populiariausios projekto transliacijų vietos – lietuviams labiausiai patinka stebėti vaizdus iš pajūrio. Tarp penkių populiariausių vietų – net trys vaizdai yra iš Baltijos pajūrio: Palangos tiltas, Klaipėdos jūrų vartai ir judanti transliacija kelte tarp Klaipėdos ir Smiltynės. Daugiausia lankytojų transliacijos sulaukia jūroje šėlstant audroms, giedrą vakarą saulei leidžiantis į jūrą ir keltui plaukiant prie Kuršių Nerijos krantų.

Lietuvos vaizdais domisi visas pasaulis

Per 1,5 metų nuo projekto „Lietuva Tavo delne“ starto transliacijos iš visos Lietuvos internetu stebėtos daugiau nei 4,5 milijono kartų iš viso pasaulio. Iš užsienio šalių aktyviausiai transliacijomis domimasi Jungtinėje Karalystėje, Rusijoje, Norvegijoje, Vokietijoje, JAV. Projekto autoriai siekia, kad bet kuris Lietuvos ar kitos šalies gyventojas, pasitelkęs mobiliąsias technologijas, galėtų tiesiogiai stebėti transliacijas iš gražiausių ir įdomiausių Lietuvos vietovių. Norint tai padaryti tereikia iš daugelio išmaniųjų įrenginių prisijungti prie svetainės www.lietuvatavodelne.lt.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: