(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Viena iš svarbiausių strateginių Lietuvos sričių yra energetika. Jau ne vienerius metus bandoma ieškoti atsakymo į klausimą, kas bus uždarius Ignalinos atominę elektrinę. Nors ir nepakankamai, tam pamažu rengiamasi.

Kauno technologijos universiteto (KTU) specialistai ne kartą dalyvavo diskusijose šiuo klausimu įvairiose ekspertų grupėse, neformaliuose poklabiuose, teikė siūlymus.

Spalio 6 d. 14 val. KTU Centriniuose rūmuose 302 auditorijoje (K. Donelaičio g. 73) bus pristatytas naujos atominės elektrinės projektas ir jo perspektyvos. Į susitikimą kviečiami KTU studentai ir absolventai.

Renginyje dalyvaus Seimo Atominės energetikos komisijos pirmininkas Rokas Žilinskas, energetikos viceministras Romas Švedas, Energetikos ministerijos Strateginių projektų skyriaus vadovas Arvydas Darulis, UAB Visagino atominės elektrinės generalinis direktorius Šarūnas Vasiliauskas bei Projektų valdymo biuro vadovas Tadas Matulionis bei Saugos ir licencijavimo kompetencijos centro vadovas Gintautas Klevinskas ir Seimo Atominės energetikos komisijos patarėja Rūta Bėčiūtė. Svečiai tikisi aktyvaus dialogo su studentais.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: