© Vilmanto Ramono nuotr. KaunoZinios.lt

Kaunas – antras pagal dydį Lietuvos miestas. Kaip ir priklauso tokio tipo miestui, čia darbo galimybės yra išties plačios. Nuo paprasčiausių darbų studentams, moksleiviams iki prestižinių profesijų aukščiausios klasės profesionalams. Darbą Kaune tikrai ras kiekvienas. Kviečiame plačiau apžvelgti šio miesto galimybes ir siūlomas darbo pozicijas.

Pradėkime nuo darbų, skirtų moksleiviams ir nepilnamečiams. Asmenims be patirties Kaunas suteikia visas galimybes pradėti savąjį karjeros kelią. Peržvelgę įvairius skelbimo portalus, matome, kad moksleiviai ir studentai gali laisvai rasti darbą, kuris derėtų su jų mokslais. Darbai 0.5 (pusę), 0.25 etato yra išties populiarūs jaunimo tarpe. Į tokius darbus darbdaviai įdarbina jaunuolius jau nuo 14, 15, 16, 17 metų. Kaune galite rasti platų sezoninių darbų pasirinkimą. Kai kurie jų yra laisvu grafiku, o tai reiškia, kad tiek moksleiviai, tiek studentai gali nesunkiai darbą suderinti su atostogomis. Tokio tipo vasaros darbas leidžia paaugliams užsidirbti ir tuo pačiu smagiai praleisti laiką: išvyktį į baidarių žygį ar kokią kitą, panašaus pobūdžio, kelionę

Kauno mieste ir rajone darbas siūlomas medikams, buhalteriams, vairuotojams (su b, c kategorijomis ir kitomis), valytojams, mokytojams, elektrikams, IT specialistams, kirpėjams, fasuotojams, ūkvedžiams, geodezininkams, šeimos gydytojams, pardavėjams konsultantams, operatoriams, manikiūrininkėms, kosmetologėms, kineziterapeutams ir t. t.. Toks platus ir įvairus darbų asortimentas leidžia manyti, kad Kauno mieste darbo vietą gali rasti ir vyrai, ir moterys. Tai taipogi reiškia, kad kiekvienos srities specialistas neabejotinai ras būdų kaip realizuoti save senojoje Lietuvos sostinėje.

Daugumoje darbo pasiūlymų įžvelgiame tendenciją, kad darbdaviai naujiesiems darbuotojams siūlo nuo € 600 atlyginimą. Tai tikrai nėra fiksuota suma. Egzistuoja tokių darbo pasiūlymų, kuriuose atlyginimai užkyla net iki € 1000-1500 per mėnesį. Beje, nepamirškite, kad darbdaviai yra visada linkę derėtis. Jeigu sugebėsite įrodyti, kad esate vertas daugiau, neabejojame, kad už įdarbinimą atsakingas žmogus atlyginimo kartelę pakels gerokai aukščiau.

Kai kurios Kauno įmonės garantuoja atvykėliams nemokamą apgyvendinimą visai šalia darbo vietų. Toks verslo sprendimas visada vertinamas pozityviai. Tai pritraukia specialistus ne tik iš įvairių Lietuvos kampelių, bet ir iš užsienio šalių. Užsieniečių integravimas į kauniečių verslus atneša naujas galimybes, suteikia novatoriškas idėjas ir sprendimus. Taipogi, nemažoje dalyje Kaune įsteigtų įmonių jau dabar yra bendraujama anglų kalba. Taigi, net ir norintys patobulinti savo užsienio kalbos žinias, Kaune gali rasti sau tinkančią vietą to noro įgyvendinimui.

Kauno miestas ir rajonas išties pasižymi reaktyvine verslo plėtra. Antrasis miestas pagal dydį Lietuvoje, atkakliai vejasi Vilnių ir netoleruoja jokių atotrūkių. Vis daugiau ir daugiau jaunųjų darbuotojų renkasi Kauną kaip savo gyvenamąją vietą. Toks jų sprendimas dažniausiai yra nulemiamas gerų darbo pasiūlymų.

Užsakymo Nr. KMC190011

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: