Kaunas.lt archyvo nuotr.

Artėjanti Tarptautinė žmonių su negalia diena kauniečius paskatino naujai iniciatyvai. Kauno miesto savivaldybė pristato pirmąkart rengiamus apdovanojimus „Kaunas visiems“. Jų idėja – padėkoti verslo ir visuomenės atstovams bei organizacijoms už pastangas kuriant patogią bei draugišką miesto aplinką.

Nuo lapkričio 26 d. iki gruodžio 6 d. visi kauniečiai kviečiami siūlyti pretendentus trims nominacijoms – verslo, vietos ir iniciatyvos. Kandidatūras teikti galima Kauno savivaldybės „Facebook“ paskyroje arba el. paštu visiems@kaunas.lt. Gruodžio 17 d. Kauno miesto tarybos posėdyje bus pagerbti šiųmečiai nugalėtojai.

„Miesto gyvenime svarbus ne tik savivaldybės, bet ir visuomenės, verslo indėlis į tai, kaip Kaune gyvena bei gyvens žmonės. Šiais apdovanojimais siekiame ne tik padėkoti daug nuveikusiems, bet tuo pačiu paskatinti susimąstyti ir kitus: ar tai, ką statau, kuriu, parduodu, ar mano maitinimo, paslaugų įmonė yra patogi ir pritaikyta visiems, įskaitant žmones su judėjimo ar kita negalia.

Norime paskatinti ne tik diskusijas, bet ir dalijimąsi gerosiomis patirtimis. Pagaliau pagerbsime ir padėkosime tiems, kurie keičia mūsų miesto veidą jau dabar“ – kalbėjo apdovanojimų iniciatorius, Kauno miesto tarybos Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto pirmininkas dr. Donatas Večerskis.

Iniciatyva „Kaunas visiems“ siekiama paskatinti kauniečius ir miesto investuotojus būti socialiai atsakingiems bei kurti draugišką aplinką visiems.

Verslo kategorijoje varžysis įmonės, sėkmingai vykdančios specialiųjų poreikių turinčių žmonių integraciją į darbo rinką. Vietos nominacija skirta viešųjų pastatų šeimininkams, kurie savo projektus įgyvendino remdamiesi universalaus dizaino principais ir pasirūpino, kad į jiems priklausiančias patalpas visi patektų be menkiausių kliūčių. Iniciatyvų rinkimuose laukiama pasiūlymų su įgyvendintomis idėjomis, kuriant patogesnį miestą kiekvienam.

„Kaunas auga ir keičiasi su kiekviena diena. Tačiau matome, kiek dar liko nenuveiktų darbų. Miestas susiduria su iššūkiais, nes ilgus dešimtmečius daugeliui problemų nebuvo skiriama jokio dėmesio. Senieji pastatai, gatvės ir šaligatviai įrengti užmiršus žmones su negalia ir mamas su savo atžalomis vežimėliuose. Šiandien vienas didžiausių Kauno tikslų – inovatyvi, palanki miesto infrastruktūra, todėl atidžiai tikriname naujus projektus, kad šie atitiktų šiuolaikinius standartus ir būtų komfortiški visiems“ , – teigė Kauno miesto mero pavaduotoja Rasa Šnapštienė.

Visas pasiūlytas kandidatūras svarstys ir laureatus išrinks Kauno miesto savivaldybės Neįgaliųjų reikalų tarybos sudaryta komisija.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: